vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Hitachi Rail, posibil câștigător al negocierilor de preluare a diviziei de semnalizări de la Thales

Japonezii de la Hitachi Rail vor fi probabil viitorii acționari ai diviziei de semnalizare feroviară a companiei Thales, grup francez cu operațiuni în domeniile aeronauticii, apărării, transporturilor feroviare, potrivit unor surse implicate în tranzacție.

semnalizare feroviară a Thales

Hitachi pare ca s-a înțeles cu Thales sa preia divizia de semnalizări feroviare”, au declarat pentru Club Feroviar sursele menționate.

Thales și-a scos la vânzare la începutul acestui an afacerea de semnalizări feroviare într-un potențial acord în valoare de 1,5 miliarde de euro sau mai mult (1,8 miliarde de dolari). Aceasta deoarece grupul francez de apărare și aerospațial încearcă să eficientizeze operațiunile, potrivit unor persoane apropiate tranzacției. Thales, deținut parțial de statul francez, produce echipamente de la dispozitive anti-bruiaj pentru avioane de luptă până la balize de navigație ale avioanelor, iar investitorii au pus adesea la îndoială diversitatea portofoliului său de active.

Veniturile obținute din retragerea de pe această piață ar contribui la consolidarea finanțelor Thales după ce criza COVID-19 a afectat vânzările și profiturile anul trecut. Thales lucrează cu consultantul american de investiții Lazard. Persoanele indicate menționau în primăvară că se așteaptă ca Thales să trimită în scurt timp pachete de informații potențialilor cumpărători, cum ar fi Alstom, Siemens, Hitachi Rail, Stadler Rail, CAF din Spania și altor grupuri de capital privat, au spus ei.

Piața globală a semnalizărilor feroviare este controlată de Alstom, Siemens, Bombardier și Thales

Este însă puțin probabil ca Siemens sau Alstom să liciteze pentru Divizia feroviara a celor de la Thales din cauza unor probleme antitrust probabile cu care s-ar confrunta dacă ar încerca să cumpere unitatea, au spus sursele noastre.

Activitatea de semnalizare se află în divizia de transport a Thales, care furnizează, de asemenea, sisteme de colectare a tarifelor și soluții de securitate cibernetică pentru infrastructura feroviară. Anul trecut divizia de transport a înregistrat scăderea consumului de comenzi cu 6%, până la 1,6 miliarde de euro, deoarece clienții au întârziat proiectele feroviare în condițiile unei cereri slabe în timpul pandemiei. Marja sa EBIT s-a îmbunătățit la 5,3% la reducerea costurilor, dar a rămas în continuare sub obiectivul de 8%.

Analiștii JP Morgan au declarat luna trecută că unitatea părea pe drumul cel bun. Divizia de transport a celor de la  Thales este una mică în comparație cu concurenții și marja sa este mai mică decât cea a altor companii rivale. Estimările de evaluare a valorii acestei divizii variază între 1,5-2,5 miliarde de euro din cauza etapei neclare a restructurării sale și a perspectivelor de creștere viitoare.

Pe de altă parte, divizia a trezit recent și interesul spaniolilor de la CAF. Producătorul de trenuri spaniol CAF a intenționat să facă o ofertă pentru componenta de semnalizare a grupului francez de tehnologie Thales într-o tranzacție în valoare de 1,6 miliarde de euro (1,95 miliarde de dolari), informa recent publicația spaniolă Expansion, citând unele surse financiare. Având în vedere dimensiunea tranzacției, CAF caută un partener care să cumpere unitatea, a raportat ziarul. Afacerile de semnalizare a traficului feroviar reprezintă o afacere tehnologică crucială care permite operatorilor feroviari să crească numărul de trenuri care circulă pe liniile feroviare și include tehnologia trenului fără mecanic.

Hitachi Rail, actor important al industriei feroviare

Hitachi Rail este un lider global în sistemele feroviare de pasageri, proiectând, construind, operând și întreținând soluții feroviare de transport în masă care variază de la soluții complet integrate la cheie la sisteme tradiționale de semnalizare. Aceste sisteme pot include oricare dintre subsistemele tehnologice care alcătuiesc un sistem de transport, inclusiv semnalizarea, alimentarea cu energie electrică, telecomunicațiile, materialul rulant și alte tehnologii.

Hitachi Rail are un istoric avansat de implementare a tehnologiilor inovatoare pe proiecte majore de semnalizare, cum ar fi: soluții ERTMS/ ETCS combinate cu calea ferată de mare viteză, linii convenționale sau tehnologii de transport greu pentru rețele mai sigure și interoperabile, tehnologie de poziționare prin satelit pentru o gestionare mai sigură și mai precisă a traficului feroviar.

Hitachi Rail proiectează, produce, instalează și comercializează componente de semnalizare, sisteme și soluții integrate de mobilitate pentru gestionarea și controlul liniilor ferate, de tranzit și de marfă noi și modernizate din întreaga lume și acționează ca un contractant principal și furnizor la cheie pentru proiecte majore din întreaga lume. La nivel global, echipele Hitachi sprijină clienții cu fiecare tip de soluție de semnalizare, ceea ce ne permite să avem o imagine holistică a unei operațiuni feroviare, îmbunătățind performanța și eficiența veniturilor. De la produsele de bord din rețelele de transport rutier sau de marfă, până la sisteme complete la cheie – sistemele avansate, modulare și scalabile de planificare și control, toate acestea au îmbunătățit siguranța, fiabilitatea și eficiența rețelei la noi niveluri.

Compania este activă în domeniul feroviar din Europa. Acum șase ani, Hitachi Rail a achiziționat Ansaldo STS o importantă companie italiană de semnalizări și sisteme feroviare de transport și a contribuit semnificativ la implementarea sistemelor ERTMS pe linii feroviare importante europene. (D.C.)

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole