vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Licitație pentru macazuri la CFR SA, în valoare de 42 milioane de euro

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a lansat sâmbătă dimineață o licitație pentru macazuri, în valoare de 42 milioane de euro.

licitație pentru macazuri înlocuire macazuri trenuri oprite licitație pentru piese de schimb
FOTO cu rol pur ilustrativ

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat anunțul de licitație ce are ca obiect ”Aparate de cale montate pe traverse de beton”. Este vorba de macazuri tip : – S 49E1-300-1:9 AF și – S 60E1-300-1:9 AF, ecartament 1435 mm.

Valoarea totală estimată a contractului de tip acord-cadru, pe o perioadă de patru ani, este cuprinsă între 20.629.520 și 208.908.992 de lei. Furnizorul are obligația de a efectua transportul produselor până la destinația finală. De asemenea, valoarea transportului este suportată de furnizor.

Aparatele de cale sunt instalaţii fixe de cale care servesc la trecerea materialului rulant de pe o linie pe alta în condiţii de siguranţă. În exploatare, din cauza sarcinilor dinamice date de materialul rulant în circulație, reperele de rulare, precum și suportul aparatelor de cale se uzează. În momentul în care uzurile subansamblurilor aparatului de cale ajung la limitele admise de instrucțiile în vigoare și când la traversele speciale apar defecte se impune înlocuirea reperelor de rulare uzate și a traverselor defecte cu altele noi. Pentru mărirea duratei de viață a suportului pe care se montează reperele de rulare, s-a trecut la montarea aparatelor de cale pe traverse speciale din beton. În cadrul activității de întreţinere şi reparaţie a liniilor ferate de pe reţeaua CFR, una din lucrările importante programate, cu implicare directă în siguranţa circulaţiei trenurilor, este înlocuirea aparatelor de cale uzate cu altele noi.



Licitație pentru macazuri. Condiții de participare

La evaluarea ofertelor, componenta financiară (prețul) va conta în proporție de 85%, restul urmând să fie acordat pentru termenul de garanție.

Pentru participarea la procedura de achiziție, ofertantul va prezenta o listă a principalelor livrări de produse similare din ultimii trei ani cu indicarea valorilor, datelor și a beneficiarilor publici sau privați, în valoare cumulată de cel puțin 3.000.000 de lei fără TVA, la nivelul a maximum trei contracte.

Valoarea garantiei de participare = 520.000,00 lei.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 14 iulie 2021, ora 15,00. Oferta trebuie să fie valabilă până la data de 14 noiembrie 2021. (A.B.)

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole