miercuri, septembrie 18, 2024
spot_img

Schimbare la vârful Ministerului Transporturilor

Premierul Florin Cîțu a decis la propunerea ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă, încetarea mandatului temporar al Magdalenei Niculescu în funcția de secretar general adjunct al ministerului. Decizia trebuia însă luată acum câteva luni, când ANI a stabilit că funcționarul public menționat s-a aflat în conflict de interese și a primit în mod ilegal foloase financiare, în valoare de peste 22.000 lei.

Guvernul a adoptat decizia nr. 338/2021 privind încetarea exercitării, cu caracter temporar, de către doamna Magdalena Niculescu a funcției publice vacante din categoria înalților funcționari publici de secretar general adjunct al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii. Decizia a fost luată în urma propunerii formulate de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii la 5 mai 2021.

În toamna anului trecut, Agenția Națională de Integritate stabilea că Magdalena Niculescu s-a aflat în conflict de interese în timpul activității ei la Ministerul Economiei. În pofida deciziei, ea a fost păstrată în funcție atât de Lucian Bode, cât și de Cătălin Drulă.

Ea a fost acuzată că, în calitate de director al Direcţiei Juridice şi Relaţii Internaţionale din cadrul Ministerului Economiei, a avizat în anul 2018, trei Ordine ale Ministrului Economiei, prin care a fost nominalizată, în vederea alegerii ca administrator provizoriu al unei societăţi de către Adunarea Generală a Acţionarilor, respectiv a prelungirii duratei mandatului de administrator provizoriu al societăţii, pecum şi în vederea alegerii de către Adunarea Generală a Acţionarilor în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al societăţii. „În calitate de preşedinte al Consiliului de Administraţie al societăţii, persoana evaluată a încasat venituri totale în cuantum de 22.088 lei”, precizează ANI, care adaugă că în acest caz este vorba despre un conflict de interese administrativ.

Niculescu ocupă funcția de secretar general adjunct al MT încă de la finele lui 2019, până atunci fiind director general adjunct al Direcției Corp Control din Ministerul Transporturilor. (D.C)

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole