vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

BREAKING Primele trenuri la Patinoar PO. Un OTF privat ”îi ia banii” lui Țiriac

Club Feroviar anunță în premieră de când vor opri primele trenuri la Patinoar PO, cea mai nouă stație de cale ferată din România, cunoscută drept ”gara lui Țiriac”.  Nu este vorba de CFR Călători, ci de un operator de transport feroviar privat, primul care va încasa banii pe biletele plătite de sportivii care vor să ajungă la/de la Telekom Arena, patinoarul din orașul Otopeni deținut de magnatul Ion Țiriac.

Adrian Bărbulescu

De opririle în noua stație vor putea profita și locuitorii din Otopeni, și cei care lucrează la facilitățile de producție și în clădirile de birouri din zonă. Asta pentru că ”gara lui Țiriac” se află la trei minute de mers pe jos de DN1, zonă în care sunt multe hoteluri, centre de afaceri și case de locuit.

Primele trenuri la Patinoar PO aparțin Regio Călători

primele trenuri la Patinoar POAstfel, începând de marți, 1 iunie, patru dintre cele nouă perechi de trenuri ale Regio Călători care circulă pe relația București Nord-Aeroport Henri Coandă vor avea opriri și la Patinoar PO. Acestea sunt următoarele:

La dus

R-E 16049  9:50 București Nord 10:07 Patinoar PO

R-E 16051  11:10 București Nord 11:27 Patinoar PO

R-E 16053  12:30 București Nord 12:47 Patinoar PO

R-E 16055 13:50 București Nord 14:07 Patinoar PO

La întoarcere

R-E 16048  10:33 Patinoar PO 10:56 București Nord

R-E 16050  11:53 Patinoar PO 12:16 București Nord

R-E 16052  13:13 Patinoar PO 13:36 București Nord

R-E 16054  14:33 Patinoar PO 14:56 București Nord

Se pregătește Transferoviar Călători. CFR Călători nu a cerut opriri

primele trenuri la Patinoar PO trenuri spre Aeroport linia de Otopeni trenul de test la aeroportSurse din cadrul Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA au precizat pentru Club Feroviar că și operatorul Transferoviar Călători a solicitat opriri la PO Patinoar pentru trei perechi de trenuri, din cele cinci pe care le pune zilnic în circulație pe relația București Nord-Aeroport Henri Coandă.

Aceleași surse au menționat faptul că, până în acest moment, Societatea Națională de Transport Feroviar de Călători  CFR Călători nu a făcut solicitare pentru oprire la PO Patinoar pentru niciuna dintre garniturile sale de Aeroport.

Opririle în această stație ar putea aduce ceva venituri suplimentare pentru cei trei operatori feroviari care pun în circulație trenuri pe relația Gara de Nord-Aeroport Henri Coandă. Asta în condițiile în care, din cauza traficului aerian redus drastic la Otopeni din cauza pandemiei, garniturile circulă aproape goale.



Cea mai nouă stație de cale ferată din România

primele trenuri la Patinoar POConexiunea feroviară Gara de Nord-Aeroport Henri Coandă este operațională încă de pe data de 13 decembrie 2020, când  pe aici au circulat primele trenuri.

Cu toate acestea, recepția finală a lucrării a avut loc abia pe 15 aprilie 2021, când la stația Aeroport Henri Coandă și la Patinoar PO s-a prezentat comisia din partea beneficiarului, Compania Națională de Căi Ferate CFR SA.

Neinclusă în proiectul inițial al noii linii ferate Gara de Nord-Aeroport Henri Coandă, construcția PO Patinoar a început ca o condiție pusă de miliardarul Ion Țiriac, proprietarul patinoarului Telekom Arena, pentru a renunța la contestarea în instanță a proiectului conexiunii feroviare.



Dotări de secol 21

Noua stație feroviară este situată între Hotelul Vienna House și Telekom Arena, pe viaduct, la o înălțime de 6,5 metri. Peronul are dimensiunile în plan de 80 m lungime și 3,25 m lățime și este finisat cu un sistem de pardoseală din amorsă epoxidică, mortar din rășină epoxidică și nisip cuarțos.

Accesul la peron este asigurat de două lifturi și două scări de acces. Pentru accesul și deplasarea persoanelor cu deficiențe au fost prevăzute benzi antiderapante, benzi de ghidaj tactil și benzi de avertizare tactilă. Punctul de Oprire are sistem de supraveghere video și sistem de informare și avertizare a călătorilor, instalate de Alfrednet.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole