vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

VIDEO Atac armat la San Jose. Un feroviar supărat pe șefi și-a ucis opt colegi

Cel puțin opt lucrători feroviari au fost împuşcați mortal şi alte  persoane au fost rănite într-un atac armat la San Jose, în statul american California.

atac armat la San Jose

Atacul s-a produs într-un depou al Autorității de transport din comitatul Santa Clara din apropierea celui mai mare aeroport din oraş, relatează CNN.

Adjunctul şerifului din comitatul Santa Clara, Russell Davis, le-a spus jurnaliştilor că “există mai multe persoane rănite şi mai mulţi morţi” şi că persoana care a deschis focul a fost ucisă.  “Nu pot să confirm numărul exact de răniţi şi de morţi”, a spus el inițial, precizând că nu cunoaşte identitatea atacatorului şi nici nu poate confirma cum a murit.

Atacul a avut loc cu puţin timp înainte de ora locală 07,00 (16,00 ora României) într-un depou administrat de Autoritatea de transport din Santa Clara. “Atacatorul nu mai este o ameninţare, iar spaţiul a fost evacuat”, a postat pe reţelele sociale primarul din San Jose, Sam Liccardo.

San Jose, un oraş cu circa un milion de locuitori, se află în Silicon Valley, un centru global de inovaţie tehnologică şi locul în care îşi au sediul cele mai mare companii tehnologice din SUA. Potrivit unui canal local afiliat ABC News, locul în care s-a tras nu era deschis publicului, ceea ce înseamnă că atacatorul trebuie să fi fost un angajat pentru a putea pătrunde. În imaginile difuzate la ştiri pot fi văzute o serie de clădiri industriale aflate lângă calea ferată.

Atac armat la San Jose. Sam Cassidy își ura meseria

Ulterior, CNN a confirmat că este vorba de opt morți, toți lucrători feroviari, Ucigașul este Sam Cassidy, lucrător feroviar și el, care era supărat pe colegii săi de muncă și pe șefi și își ura meseria, după cum a povestit fosta sa soție.

”Când era în dispoziție bună, era un om extraordinar. Când era supărat, era supărat”, a spus fosta sa soție, Cecilia Nelms pentru Bay Area News Group, stație afiliată CNN. Ea a adăugat că ”vorbea adesea cu mânie despre colegii săi de muncă și despre șefi”. (A.B.)

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole