vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Ovidiu Vizante a ”rezolvat” problema automotoarelor sechestrate: cercetare disciplinară la CFR Călători

La câteva ore după ce Club Feroviar a dezvăluit că operatorul feroviar de stat vrea să trimită un alt automotor la Remarul 16 Februarie, chiar dacă șase sunt deja sechestrate de trei ani de zile, directorul general Ovidiu Vizante a declanșat o cercetare disciplinară la CFR Călători.

cercetare disciplinară la CFR Călători automotoarele sechestrate noul șef al CFR Călători

Și nu pentru a rezolva problema în sine, ci pentru a afla cine din conducerea societății de stat a fost sursa noastră. Directorul Vizante nu a negat că este autorul proiectului de ”Minută” ce urmează să fie semnat cu Remarul 16 Februarie, societate controlată de omul de afaceri Călin Mitică. Vrea însă să afle cum a ajuns proiectul la Club Feroviar și să-l sancționeze pe cel care ne-ar fi pus la dispoziție documentul.

Cercetare disciplinară la CFR Călători. Sursa e în altă parte

Deși nu ne dezvăluim sursele, facem totuși precizarea că proiectul nu l-am obținut de la un angajat al societății feroviare de stat.

Precizarea se impune în condițiile în care în conducerea CFR Călători se află mulți oameni integri și ar fi păcat ca aceștia să fie sancționați pe nedrept.

Club Feroviar a dezvăluit miercuri că directorul general al CFR Călători, Ovidiu Vizante, vrea să trimită la Remarul 16 Februarie, la reparații, un alt automotor, chiar dacă șase sunt sechestrate de trei ani de zile. Prin încheierea unui nou contract subsecvent.

”În ce privește modalitatea de încheiere a unui contract sectorial subsecvent la Acordul cadru nr.7/2018, reprezentanții CFR Călători menționează că trebuiesc îndeplinite următoarele condiții:

  1. a) Stabilirea de către CFR Călători a unui automotor Desiro SR 20D care este scadent la Revizie de tip R8 în vederea introducerii în SC Remarul Cluj pentru efectuare Revizie de tip R8. Starea tehnică a acestui automotor va fi constatată în comisie comună de către reprezentanții părților înainte de introducerea în societatea reparatoare.
  2. b) Efectuarea de către CFR Călători a demersurilor interne în vederea încheierii unui contract subsecvent la Acodul cadru nr.7/2018;
  3. c) Înaintarea către SC Remarul 16 Februarie a unei solicitări pentru încheierea unui contract subsecvent al cărui obiect să fie efectuarea de servicii de revizie de tip R8 poz 1-176 din Anexa nr. 3 a acordului cadru nr. 7/20.02.2018 reprezentând 1 serv. de bază de Revizie de tip R8 – poz. 1 și cantități estimate în cazul poz. 2-176 de alte servicii constatate pe fluxul de revizie de tip R8 pentru automotorul Desiro a cărei stare tehnică a fost constată în comisie comună”, se arată în proiectul de Minută.

CITEȘTE și DOCUMENT Automotoarele sechestrate la Remarul: Cătălin Drulă, prins de Sindromul Stockholm

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole