vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

GALERIE FOTO A început modernizarea căii de rulare a tramvaielor pe Vasile Milea

Amplasamentul pentru modernizarea căii de rulare a tramvaielor pe Bulevardul Vasile  Milea din Capitală a fost predat marți dimineață, în prezența directorului general al Societății de Transport București, Adrian Criț.

Primăria Municipiului București începe astfel modernizarea liniei de tramvai de pe Bulevardul Vasile Milea ultimul segment nemodernizat de pe inelul principal al Capitalei, a scris pe contul său de Facebook jurnalistul Alexandru lancuzov de la Radio România Actualități.

Reabilitarea acestui sector este parte a angajamentului luat de Municipalitate în fața Comisiei Europene pentru cofinanțarea contractului de 800 de milioane de lei pentru achiziția a 100 de tramvaie noi de la Astra Vagoane Călători Arad. De asemenea, trebuie modernizată și calea de rulare a tramvaielor de pe liniile 40 și 55.

Lucrare în valoare de 5,7 milioane de euro

Marți după amiază, Primăria Municipiului București a dat un comunicat de presă în care a anunțat că a predat astăzi amplasamentul către S.C. URBAN PROFILE GRELE S.R.L., câștigătorul procedurii de achiziție publică, pentru începerea lucrărilor la proiectul ”Modernizare linie de tramvai pe B-dul G-ral Vasile Milea de la intersecția cu B-dul Timișoara până în dreptul intrării în benzinăria OMV”, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020.
Proiectul vizează modernizarea unui tronson de 1,1 km cale dublă a liniei de tramvai de pe Bd. Vasile Milea, pe care circulă tramvaiele 1 și 10. După predarea amplasamentului, Primăria Municipiului București urmează să emită ordinul de începere a lucrărilor. În cadrul proiectului, se vor executa următoarele lucrări: refacerea infrastructurii și suprastructurii căii de rulare – înlocuire traverse, șine, prinderi, amortizoare de zgomote și vibrații, înlocuirea stâlpilor de susținere a rețelei de contact, înlocuirea firelor de la rețeaua de contact, inclusiv elementele de susținere, refacerea peroanelor de pe tronson cu respectarea standardelor și normelor în vigoare, lucrări de reabilitare la pasajul subteran pietonal, lucrări la iluminatul public.
Valoarea totală a lucrărilor este de 28.056.510,21 lei, echivalentul a aproximativ 5,7 milioane de euro.

Devieri de trasee, pentru modernizarea căii de rulare a tramvaielor

Având în vedere începerea lucrărilor de modernizare a căii de rulare pentru tramvaie de pe Bd. General Vasile Milea, pe porțiunea de traseu cuprinsă între Bd. Timișoara și Pasajul Basarab, s-au dispus unele măsuri privind reorganizarea transportului public, a anunțat sâmbătă Societatea de Transport București.

Astfel, începând de marți, 25.05.2021, au fost făcute următoarele modificări:

Linia 1 va funcționa între terminalele „Romprim” și „Banu Manta”, în ambele sensuri, pe următorul traseu: Șos. Olteniței, Calea Văcărești, Șos. Mihai Bravu, Șos. Ștefan cel Mare, Bd. Iancu de Hunedoara, Șos. Nicolae Titulescu, Bd. Banu Manta.

Linia 10 va funcționa între terminalele „Romprim” și „Șura Mare”, pe traseul: Șos. Olteniței, Str. Șura Mare, cu întoarcere pe Șos. Giurgiului, Șos. Olteniței.

Linia 19 va funcționa pe traseul actual între „Complex Comercial Titan” și „Piața Eroii Revoluției”, apoi pe un traseu prelungit în ambele sensuri, pe Șos. Giurgiului, Str. Anghel Alexandru, Str. Zețarilor, până la capătul de linie „Zețarilor”.

Liniile 11 și 35 vor fi suspendate.

Se înființează linia navetă 610

Preluarea fluxurilor de călători de pe tronsonul respectiv va fi asigurată de autobuzele liniei navetă 610, care vor circula între terminalele „Banu Manta” și „Șura Mare”, pe următorul traseu: terminal „Șura Mare”, Șos. Giurgiului, Piața Eroii Revoluției, Șos. Viilor, Str. Dr. Constantin Istrati, Șos. Progresului, Str. Răzoare, Șos. Panduri, Bd. Geniului, Bd. Timișoara, Bd. General Vasile Milea, Șos. Orhideelor, Bd. Dinicu Golescu, Piața Gării de Nord, Calea Griviței, Bd. Nicolae Titulescu, Bd. Banu Manta, Str. Dr. Iacob Felix, Bd. Nicolae Titulescu (stația „Banu Manta”), cu întoarcere pe Bd. Nicolae Titulescu, Calea Griviței, Piața Gării de Nord, Bd. Dinicu Golescu, Șos. Orhideelor, Bd. General Vasile Milea, Bd. Timișoara, Șos. Progresului, Str. Dr. Constantin Istrati, Șos. Viilor, Piața Eroii Revoluției, Șos. Olteniței, terminal „Șura Mare”. (A.B.)

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole