vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Pe surse. Metroul 1 Mai-Băneasa, făcut de ruso-turci?

Licitația de proiectare și execuție a Magistralei 6, sectorul 1 Mai- Băneasa, a fost câștigată de asocierea Esta Construction Limited Liability Company și Dogus Insaat Ve Ticaret.

Metroul 1 Mai-Băneasa

Informația a fost oferită de către publicația economica.net care citează surse din cadrul licitației. Asocierea ar fi obținut, conform informațiilor Economica.net, peste 97 de puncte dintr-un total de 100, urmând să fie declarată câștigătoare a licitației pentru proiectare și execuție structuri de rezistență la tronsonul 1 Mai-Tokio/Băneasa din viitoarea linie de metrou M6.

Informațiile trebuie privite cu rezervă putând fi vorba și de tentative de influențare a deciziei comisiei de licitație a Metrorex. 

Linia nouă de metrou va avea un traseu de 14,2 km şi va cuprinde 12 staţii, cu următoarele denumiri: Staţia 1 Mai (existentă), Pajura, Expoziţiei, Piaţa Montreal, Gara Băneasa, Aeroport Băneasa, Tokyo, Washington, Paris, Bruxelles, Otopeni, Ion I.C. Bratianu, Aeroport Otopeni.

Actuala conducere a Ministerului Transporturilor nu susține însă realizarea celui de-al doilea lot al magistralei, spre Otopeni.

CITEȘTE și M6 devine metrou pentru Puiu Popoviciu. De ce nu folosim Gara Băneasa la adevărata capacitate?

O companie cu identitate vagă

Fondatorul ESTA este un mare fan al clubului Galatasaray

Potrivit prezentării făcute pe LinkedIn, Esta Construction Co LTD a fost înființată în 2006 la Moscova. Activitatea principală a companiei este proiectarea și construcția pe piața internațională. Esta Construction lucrează în construcții industriale, civile, de locuințe și sociale. Esta are 3 sedii principale: la Moscova, Krasnodar și Istanbul, care sunt sediul central al managementului financiar și ingineresc al companiei și coordonează activitatea în diferite orașe. „Compania de construcții are la dispoziție propria instalație de utilaje și echipamente pentru construcții, spații de depozitare în zonele de realizare a proiectelor și oferă cazare personalului companiei. Specialiști cu înaltă calificare din diferite specialități din Rusia, Ucraina, Belarus, Bulgaria, Turcia și Kazahstan și alte țări CSI, având o experiență largă în activitatea pieței internaționale și în special pe piața construcțiilor rusești – mai bine de 10 ani, lucrează pentru compania Esta”, se prezintă compania. Compania a fost înființată la Moscova de către turcul Bahattin Demirbilek (foto). Entitatea care participă la licitație are cod al Registrului Comerțului la Moscova.

Modificări recente ale legislației achizițiilor publice interzic participarea la licitații a companiilor înregistrate în Rusia. Ofertele au fost depuse însă anterior momentului la care Guvernul a adoptat modificările  legislative prin care sunt excluse din procedurile de achiziții publice companiile venite din Rusia, China, printre altele. Deci, prevederile ANAP nu duc însă la excluderea firmelor care aveau deja depuse oferte la momentul intrării în vigoare a prevederilor. 

 

 

 

Citește un artiol Club Feroviar despre firmele participante la actuala licitație

 

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole