vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Primarul general Nicușor Dan promite tren metropolitan la București până în 2024

Primarul general Nicușor Dan promite tren metropolitan la București până în anul 2024, în colaborare cu Ministerul Transporturilor.

tren metropolitan la București reorganizarea transportului București-Ilfov

Nicușor Dan spune că împreună cu Ministerul Transporturilor a identificat centura feroviară și alte căi ferate pe unde trenurile vor aduce pasageri din Ilfov în Capitală. Oamenii își vor continua drumul în oraș cu autobuzele, troleibuzele și tramvaiele Societății de Transport București.

Autorităţile au identificat localităţile din Ilfov care pot fi legate de Centură Feroviară a oraşului. Din Snagov, Grădiştea (nordul județului Ilfov, nu Grădiștea de Giurgiu), Buftea, Domneşti, Vidra, Cernica şi Brăneşti oamenii vor putea ajunge cu trenul până în centrul Capitalei.

”Asta înseamnă să amenajez nişte gări, asta înseamnă că primarii din respectivele localităţi să amenajeze nişte linii de autobuz care să aducă oamenii până la gară. În interiorul Bucureştiului avem o linie circulară de tren şi avem gări interioare. Se conectează cu aşa-numitele park and ride-uri, locuri în care oamenii vin cu maşina din Ilfov, urcă în tren şi ajung la Pipera, Gara de Nord, Obor”, a declarat Nicușor Dan pentru Știrile Pro TV. Biletul de tren ar urma să fie valabil şi pentru călătoria cu mijloacele de transport ale STB.



Tren metropolitan la București, cu bani europeni

Primăria Capitalei şi Ministerul Transporturilor ar urma să investească în jur de 100 milioane de euro în reabilitarea centurii feroviare a Capitalei. Alte 300 milioane de euro ar urma să fie investiţi în materialul rulant. Dacă nu vor fi găsiţi bani sau nu vor fi atraşi bani din fondurile europene pentru aceste trenuri, Primăria se gândeşte să convingă operatori privați care să ofere acest serviciu de transport bucureştenilor.

Întrebat dacă până la sfârșitul mandatului său ar trebui să avem acest tren metropolitan, Nicușor Dan a răspuns: ”Fără discuție, fără discuție. Eu sunt foarte optimist că o să-l avem. Dificultatea cea mare este pe bani cu achiziția materialului rulant”. (A.B.)

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole