vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Protest spontan la Prebet Aiud, producător de traverse pentru calea ferată

Un protest spontan la Prebet Aiud, producător de traverse pentru calea ferată, a izbucnit luni, angajații fiind nemulțumiți de schimbarea directorului general.

protest spontan la Prebet Aiud

La protest nu au participat doar angajații de rând, ci și conducerea executivă. Ei sunt nemulțumiți de intenția de a-l schimba din funcție pe directorul general Flaviu Ranca, relatează Ziarul Unirea. Angajații spun că sunt mulțumiți de modul în care au fost tratați de directorul general, că au avut o relație fără probleme și nu doresc schimbarea acestuia. În plus ei protestează și față de o achiziție care, spun ei, ar lăsa fabrica fără lichidități. Este vorba despre 2,1 milioane de euro pentru 5% din ROCA, o valoare care este văzută ca fiind de 2,5 ori mai mare decât valoarea activului ce urmează a fi cumpărat.

Protest spontan la Prebet Aiud. O achiziție care lasă fabrica fără lichidități

Potrivit unui reprezentant al angajaților, Consiliul de Administrație se va întruni în cursul zilei de luni, pe ordinea de zi fiind și schimbarea directorului general, Flaviu Ranca. Cel care conduce CA al Prebet din februarie 2021 este Mathe Francisc, în calitate de președinte al Prebet Aiud. Decizia contestată de achiziție aparține Consiliului de Administrație.

”Salariații au fost mulțumiți de modul în care directorul general s-a purtat cu ei și la rândul lor au avut o relație fără probleme cu conducerea societății. Angajații protestează împotriva schimbării directorului și împotriva unei achiziții care ar lăsa fabrica fără lichidități”, a spus un reprezentant al angajaților pentru publicația locală  amintită.

Obiectul principal de activitate al societății aiudene este producerea și comercializarea traverselor din beton armat precomprimat pentru linii de cale ferată cu ecartament normal și de prefabricate din beton armat pentru structuri în construcții.

Achiziția este contestată și de Nicolae Rațiu

Tranzacţia prin care Prebet Aiud a cumpărat 5% din divizia de investiţii Roca Investments, parte din Impetum Group, a fost contestată și de Nicolae Raţiu, unul dintre administratorii companiei din Aiud şi fost preşedinte al societăţii. Decizia de achiziţie aparţine Consiliului de Administraţie, condus de Mathe Francisc din februarie 2021 încoace.

“Este extraordinar cum Mathe Francisc încearcă să oblige Prebet să plătească un preţ pentru această participaţie care se ridică la de două ori şi jumătate decât valoarea activului ROCA Investments – o primă nemaiauzită pentru fondurile de investiţii, în special pentru unul cu o deţinere de acţiuni aproape în totalitate în companii necotate”, a declarat, citat de Ziarul Financiar, Nicolae Raţiu, fiul fostului lider ţărănist Ion Raţiu şi fost preşedinte al producătorului de fabricate de beton Prebet Aiud. (A.B.)

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole