vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

BREAKING. Dan Costescu dat jos și înlocuit de director adus de la Rail Force

Din data de 20 aprilie, conducerea companiei CFR Călători va fi preluată de Ovidiu Vizante, un profesionist cu experiență vastă în logistică și operațiuni feroviare, spune Ministerul Transporturilor. 

România Feroviară despre șeful CFR Călători Hotărâri de Guvern feroviare Dan Costescu la Romatsa ieșirea CFR Călători din criză deturnare de fonduri la CFR Călători CV-ul lui Dan Costescu

Absolvent al unui master în transport și logistică la Universitatea Politehnică București, Vizante a lucrat în domeniul feroviar atât în companii private, cât și în sistemul public, când a activat ca manager de trafic la regionala Brașov a CFR S.A.
Specialitățile sale sunt managementul operațiunilor, al bugetelor și dezvoltarea de procese pentru creșterea vânzărilor.

Compania CFR Călători are nevoie de o viziune de dezvoltare modernă, adaptată acestui deceniu. Transportul feroviar trebuie să redevină atractiv pentru români și trebuie să poată reprezenta o alternativă ecologică la transportul auto.

Bugetul alocat în anul 2021 pentru investiții în infrastructură feroviară este de 4,2 miliarde lei. Dezvoltarea CFR Călători trebuie și ea să țină pasul cu dezvoltarea căilor de rulare.

Comunicatul Ministerului Transporturilor nu spune o vorbă despre debarcarea directorului general Costescu. Reamintim însă că zilele trecute ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, i-a respins lui Costescu proiectul bugetului de venituri si cheltuieli pentru acest an. Mai multe detalii aici.

Într-un mesaj postat pe FB, Costescu a scris: „V-am obișnuit să împărtășesc cu voi pașii pe care i-am gândit sau făcut în ultima perioadă. Astăzi am decis să fac o schimbare în plan profesional şi să mă despart de un loc în care am pus mult suflet în ultimul an, CFR Călători.
A fost o perioadă foarte intensă în care prioritățile mele au fost dezvoltarea companiei şi protejarea colegilor mei. Am avut susținerea echipelor din companie şi minister pentru această luptă la baioneta cu pandemia şi cu problemele care apar zilnic într-o asemenea companie.
Vine însă momentul în care iți dorești mai mult decât poți face în prezent şi în care o schimbare este obligatorie.
Le doresc colegilor mei ceferiști succes în continuare şi să poată mențină cursul de dezvoltare şi modernizare a companiei, de creștere a ponderii transportului feroviar, așa cum o fac toate companiile feroviare europene. Multă baftă CFR Călători!”

Potrivit Ministerului Transporturilor, principalele coordonate ale mandatului noului director general sunt:

+ digitalizarea proceselor companiei;
+ simplificarea proceselor de achiziționare a biletelor;
+ extinderea serviciilor adiționale transportului de călători, de exemplu transportul de biciclete;
+ creșterea parcului de vagoane-cușetă și de dormit;
+ suplimentarea veniturilor din publicitate;
+ elaborarea de pachete de călătorii pentru facilitarea transportului lucrătorilor către centre industriale;
+ revitalizarea imaginii companiei.

Ovidiu Vizante a ocupat și poziția de director general al Rail Cargo Carrier România, parte a OBB Austria. În februarie 2021 a fost numit director general al Rail Force Brașov. (D.C.)

CFiR, singura platformă de resurse umane care se ocupă strict de domeniul feroviar și cel al transportului urban pe șină, organizează ediţia a IV-a a Târgului de Carieră Feroviară în România în datele de 20-21 aprilie, online.

Angajatori
ColaboratoriParteneri Media
facultatea de transporturi UPBlogo CFDP

MAI MULTE DETALII

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole