vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Bilete de tren falsificate, descoperite de Poliția Transporturi pe ruta Galați-București

Poliția Transporturi a descoperit în trenul Galați-București Nord nouă bilete de tren falsificate de o femeie, care astfel călătorea gratis.

bilete de tren falsificate amenzi în gări de Paști controale în gări Rail Action Day
FOTO cu rol pur ilustrativ

Polițiștii de la Transporturi au acţionat marți, 13 aprilie, la nivel național, pentru  prevenirea și combaterea faptelor ilicite care s-ar putea petrece în stațiile de cale ferată și în trenurile de călători.

Au fost patrulate 378 de stații de cale ferată și 383 de trenuri de călători. Astfel, au fost depistate nouă persoane bănuite de comiterea de infracțiuni (din care una depistată în flagrant delict), o persoană dată în urmărire, doi migranți, trei minori lipsiți de supraveghere și două persoane care aveau nevoie de asistență psihică.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 530 de sancțiuni contravenționale, dintre care 125 la Legea 61/1991, 284 la Legea 55/2020, 9 la Legea 333/2003, 34 la HG 203/1994, 71 la alte acte normative. Valoarea totală a amenzilor se ridică la 186.000 de lei, iar a bunurilor confiscate la 1.500 de lei.

O gălățeancă folosea bilete de tren falsificate

Bunăoară, poliţiştii P.P.T.F. Galați, în urma verificărilor, s-au sesizat din oficiu despre faptul că o femeie din Galați, în calitate de persoană mandatată, ar fi completat în fals, vizat și folosit fără drept, nouă bilete speciale de transport gratuit CFR acordate în baza Legii nr. 44/1994 (privind veteranii de război, precum și unele drepturi ale invalizilor și văduvelor de război), la care nu avea dreptul. Ea călătorea fraudulos cu trenul, pe relația Galați-București Nord. În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Doi străini fără acte, depistați în gări

În celălalt colț al țării, în timp ce politiștii Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Timişoara desfăşurau activităţi specifice, s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că un bărbat străin nu deținea forme legale de ședere. Acesta a fost identificat ca fiind un tânăr de 18 ani, din Afganistan. Tânărul a fost predat S.T.P.F. Timiş.

În Gara Satu Mare, polițiștii au depistat un alt tânăr, în vârstă de 16 ani, de origine afro-asiatică, fără documente asupra sa. Cercetările sunt continuate de către STPF Satu Mare, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat. (A.B.)

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole