vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Războiul Ministerul Transporturilor-sindicat Metrorex, faza pe amenințări și răngi

La câteva zile după ce liderul sindical Ion Rădoi a afirmat că a primit amenințări cu moartea, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă afirmă că sindicaliștii ar fi amenințat comercianții de la metrou. 

doru.cireasa@clubferoviar.ro


Mulți dintre comercianții din stațiile de la Metrou au renunțat de bună voie la spații și au spus că nu le-au eliberat mai devreme din cauza amenințărilor venite dinspre sindicat, a cărui firmă gestiona închirierea zonelor din subteran, potrivit Ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă.

Ministrul a avut o discuție cu primarul Sectorului 1, Clotilde Armand. Reprezentantul guvernamental a catalogat drept „mafiotă” reacția sindicaliștilor. Discuția celor doi a avut drept subiect și demolarea construcțiilor din subteran, operațiune demarată de joi.

Drulă: Oamenii au fost induși în eroare de Sindomet

„Foarte mulți comercianți, și dintre cei mici și câteva firme mai mari, au discutat cu noua conducere Metrorex, au înțeles situația legală. Ei, de fapt, au fost induși în eroare de Sindomet, de firma sindicatului, pentru că doar ei au fost într-o relație comercială acolo, nu au avut nicio relație comercială cu Metrorex. Li s-a explicat situația de pe domeniul public, lipsa autorizațiilor, lipsa avizelor ISU și așa mai departe și foarte mulți au înțeles, dar știi ce s-a întâmplat? Au fost amenințați de cei de la sindicat care le-au spus: aveți grijă că, dacă renunțați de bună voie… nu renunțați! Da, e forma aceea de amenințare mafiotă, până la urmă… nu mai prindeți voi vreodată spațiu”, a spus Drulă. Discuția cu primarul Sectorului 1 a fost postată sâmbătă seara, pe youtube.

Conform unor declarații recente ale liderului sindical, Ion Rădoi, în stațiile metroului din București sunt 330 de spații comerciale. Conform Metrorex, suprafața totală ar fi de 6.400 de metri pătrați, iar chiria de opt euro pe metrul patrat.

Războiul Ministerul Transporturilor-sindicat Metrorex. Rădoi, amenințat și el

Şeful sindicatului de la Metrorex, Ion Radoi, susţine că se află în posesia unei înregistrări a unei convorbiri între doi consilieri ai lui Cătălin Drulă, în care aceştia ar pune la cale un atentat la viaţa sa.

„Am avut şi noi acţiuni sindicale, nimeni nu s-a dus să dea cu ranga în cap cuiva, să distrugă, să facă asemenea acte huliganice. Am fost făcut mafiot, toţi salariaţii. Nu se poate să acţionezi în halul ăsta, este un proces pe rol.

(…) Cei de pe lângă acest ministru Drulă, acoliţii lui de pe acolo, m-au ameninţat şi cu moartea. Avem scris pe telefon, a spus ‘Domne, cum scăpăm de acest Radoi?’. Şi unul dintre ei răspunde: ‘Un accident şi gata, s-a dus’. Are doi asistenţi, le ştim şi numele, şi profilul şi tot”, a declarat Rădoi într-un interviu acordat Adrianei Bahmuțeanu.

Rădoi a promis că va face publică această înregistrare: „Nu ştiu cum de nu a ajuns publică până acum. Se vede negru pe alb, o avem înregistrată”. „Am făcut plângere penală, este un dosar pe rol. Vor mai fi şi alte procese, nu poţi să ne faci în fel şi chip, mafiot”, a mai susţinut Radoi. El s-a declarat convins că îl va schimba din funcţie şi pe Cătălin Drulă.

Eu sunt sigur că urmează al 28-lea ministru. El este cu numărul 27. Va veni un ministru cu care să mă înţeleg mai bine”, a arătat Rădoi.

 

Războiul Ministerul Transporturilor-sindicat Metrorex
sursa Digi24

Șeful Metrorex, omul cu ranga

Conflictul s-a acutizat zilele trecute când a demarat evacuarea chioșcurilor de la metrou cu ajutorul forțelor de ordine. Însuși proaspătul șef al Metrorex, Ștefan Paraschiv, nu s-a sfiit să pună mâna pe o rangă pentru a forța ușa de termopan a unui magazin.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole