vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Primăria Brașov demarează timid proiectul trenului metropolitan

Proiectul acestuia primește finanțare pentru fază incipientă în proiectul de buget al municipiului Brașov.

Proiectul de realizare a trenului metropolitan este unul dintre proiectele de investiții ale primăriei, promovate cu mândrie. Potrivit porezentării bugetului 2021 în acest an se va realiza studiul de fezabilitate și va fi depusă cererea de finnțare. Suma prevăzută pentru proiect, nu neaparat în bugetul acestui an, este de 500 de milioane lei (moneda este estimată de către Club Feroviar căci prezentarea primăriei Brașov ocolește informația).

Anterior însă președintele CJ Brașov estima la 250 de milioane euro costurile proiectului tren metropolitan. Cu aproape o lună în urmă Mihail Veştea, președintele Consiliului Județean Brașov, spunea că județul ar putea cere 550 de milioane de euro din PNRR pentru două proiecte.

Autorităţile vor solicita aproximativ 550 de milioane de euro prin Programul Naţional de Relansare şi Rezilienţă pentru două dintre marile proiecte ale judeţului Braşov – aproximativ 250 de milioane de euro pentru trenul metropolitan şi 300 de milioane pentru spitalul regional, a declara Mihail Veştea.

În ceea ce priveşte trenul metropolitan, senatorul PNL a subliniat că o componentă restrictivă a acestui program european este că aproximativ 70% din cei 31 miliarde ce revin României trebuie contractaţi spre execuţie până la sfârşitul anului 2022, astfel că numai o parte din proiect va putea fi finanţată prin PNRR, în valoare de aproximativ 250 de milioane de euro, potrivit newsbv.ro. (D.C.)



 

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole