joi, septembrie 19, 2024
spot_img

China, sufocată economic de linii de mare viteză. Noile dezvoltări, filtrate cu atenție

China introduce linii directoare pentru a limita noile construcții feroviare de mare viteză de-a lungul rutelor subutilizate, deoarece încearcă să renunțe la proiectele care impulsionează pe termen scurt economiile locale, dar care duc concomitent și la o creștere a datoriilor deja uriașe ale guvernelor regionale.
doru.cireasa@clubferoviar.ro
căi ferate de mare viteză în China ascensiunea Chinei
Dacă o rută funcționează la mai puțin de 80% din capacitate, atunci nu ar trebui construită o a doua linie care să acopere același traseu, în conformitate cu liniile directoare publicate de către planificatorul economic de top al țării și de autoritatea de transport luni. Liniile directoare afirmă, de asemenea, că noile legături feroviare de mare viteză ar trebui construite doar către orașele care au deja peste 15 milioane de călătorii totale de intrare și ieșire pe an, potrivit Asia Nikkei.
Liniile directoare prevedeau, de asemenea, intensificarea controlului asupra volumului de trafic declarat și sancțiuni îndreptate împotriva celor care falsifică datele. Construirea de noi căi ferate de mare viteză a oferit guvernelor locale o modalitate simplă de a spori cifrele economice în ultimii ani, provinciile Hebei și Shandong promovând ideea că toate orașele lor ar trebui să aibă astfel de legături feroviare.
Lungimea totală a rețelei feroviare de mare viteză a țării a crescut cu 91% între 2015 și 2020, comparativ cu o creștere de 7% pentru calea ferată standard, potrivit China State Railway Group (CR), operatorul feroviar național al țării. La sfârșitul anului trecut, calea ferată de mare viteză reprezintă 26% din rețeaua feroviară totală a țării, a spus CR.
„În timpul planificării și construcției căilor ferate, unele locuri au probleme cu atingerea standardelor ridicate, a vitezei mari și a investițiilor ridicate”, se spune în orientare, adăugând că unele proiecte au rămas cu performanțe slabe în afaceri și datorii uriașe. Cu excepția celor mai aglomerate linii dintre cele mai mari orașe, cum ar fi legătura dintre Beijing și Shanghai, rețeaua feroviară de mare viteză a Chinei pierde bani. Scopul noilor linii directoare este de a preveni extinderea în continuare, iar proiectele existente nu vor fi afectate, a declarat pentru Caixin o persoană familiarizată cu problema.
Obiectivele specifice din orientare pot indica faptul că noul plan cincinal va conține, de asemenea, restricții pentru construcțiile feroviare de mare viteză, a declarat profesorul Zhao Jian, directorul Centrului de Cercetare pentru Urbanizarea Chinei de la Universitatea Beijing Jiaotong. CR este una dintre numeroasele întreprinderi de stat care își reduc bugetele pentru 2021. Operatorul feroviar a declarat că finanțarea sa de la guvernul central a scăzut cu 98% față de anul trecut, deoarece numărul proiectelor aprobate de Comisia Națională de Dezvoltare și Reformă a scăzut.
Președintele companiei, Zhang Dongfu, a declarat recent că China va construi 12.100 km de cale ferată de mare viteză până în 2025, în scădere cu 32% față de cei cinci ani până în 2020.
Ghidurile spun că datoria feroviară ar trebui să se încadreze într-un „interval rațional” până în 2035, fără a oferi o cifră specifică. Datoria totală a CR era de 5,57 trilioane de yuani (849 miliarde de dolari) la sfârșitul lunii septembrie 2020, raportul datorii-active ajungând la 65,8%.

CFiR, singura platformă de resurse umane care se ocupă strict de domeniul feroviar și cel al transportului urban pe șină, organizează ediţia a IV-a a Târgului de Carieră Feroviară în România.

Interacţionează LIVE cu cei mai activi şi importanţi angajatori de pe piaţă.
Programează
te la interviurile online şi fă următorul pas in cariera ta feroviară.

Partener PrincipalColaboratoriParteneri Media
facultatea de transporturi UPBlogo CFDP

MAI MULTE DETALII

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole