vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

GALERIE FOTO Munți de gunoaie în Parcul Feroviarilor din Cluj-Napoca

Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca Dan Tarcea a postat pe pagina sa de Facebook fotografii cu munți de gunoaie în Parcul Feroviarilor, îndemnându-i pe clujeni la responsabilitate.

Dan Tarcea spune că, deși zona este igienizată periodic, parcul este invadat de gunoaie de la o săptămână la alta. El îi îndeamnă pe clujeni ca, printr-un efort comun, să păstreze orașul curat.

Totodată, viceprimarul a prezentat situația licitației aflată în desfășurare în prezent pentru lucrări de modernizare și amenajare a parcului, spunând că procedura a fost blocată de o contestație la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC), însă Primăria Cluj-Napoca a câștigat contestația, iar lucrările pot începe.

Gunoaie în Parcul Feroviarilor. Se pregătește modernizarea

”Din păcate, cu astfel de situații ne întâlnim aproape în fiecare săptămână. Parcul Feroviarilor urmează să fie modernizat, suntem în faza de evaluare a ofertelor pentru lucrările de execuție. Până săptămâna trecută procedura a fost blocată de o contestație, contestație pe care am câștigat-o la CNSC. Printr-un efort comun putem avea un oraș mai curat”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea.

Proiectul de modernizare a fost câștigat de echipa de arhitecți formată din Vlad Sebastian Rusu, Octav Silviu Olănescu, Anamaria Olănescu şi Anda Gheorghe. În mai 2018, Vlad Sebastian Rusu spunea că Parcul Feroviarilor se va transforma în „Grădina Someșului”, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, precizând că va urma o consultare publică în ceea ce privește redenumirea parcului, amintește Monitorul de Cluj.

Parcul Feroviarilor, de la CFR SA la CFR Cluj și apoi la Primărie

Înainte de Revoluție, în Parcul Feroviarilor, al doilea ca suprafaţă din oraş, în fiecare iarnă se amenaja Orăşelul Copiilor. De mulți ani însă, Parcul Feroviarilor a ajuns o ruină, plin de buruieni, cu băncile rupte, cu şina de cale ferată năpădită de vegetaţie.

În 2010, parcul intrase în administrarea clubului de fotbal CFR Cluj, după ce fostul patron Pászkány Árpád a semnat o asociere cu CFR SA. Cu toate acestea, deși a fost promisă o investiție de 1,5 milioane de euro într-o bază sportivă cu terenuri cu gazon sintetic, dar și într-un spaţiu de joacă pentru copii, cu acces liber pentru public, s-a construit un singur teren de fotbal.

Parcul Feroviarilor se afla în proprietatea Companiei Naţionale de Căi Ferate (CFR), înainte de 1989 fiind în proprietatea Primăriei. Obiectivul a trecut din proprietatea Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor în proprietatea Primăriei Municipiului Cluj-Napoca în iulie 2017, după numeroase solicitări ale administrației locale. (A.B.)

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole