vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Patru noi trenuri de la TFC pentru navetiștii lăsați de izbeliște de CFR Călători

Începând cu data de 1 Mai, se pun în circulație patru noi trenuri de la TFC pentru navetiști, care vor suplini golul lăsat de operatorul feroviar de stat pe o rută importantă.

Adrian Bărbulescu

noi trenuri de la TFC anulări de trenuri TFC cumpără automotoare

”Dragi prieteni feroviari și nu numai, avem plăcerea să vă informăm că începând cu data de 01.05.2021 trenurile Transferoviar Călători vor ajunge și la Fetești. Trenurile vor avea ca ora de plecare din Bucuresti Nord 08,20 și 18,25 iar din Fetesti 04,45 și 13,20. Tariful pentru o călătorie la clasa a 2-a este de 21,5 lei preț bilet întreg fără rezervare de loc inclusă pentru distanța de 146 km”, se arată într-o postare de pe contul de Facebook România Feroviară.

Noi trenuri de la TFC. CFR Călători le-a scos

contracte de activitate feroviară locală trenurile pentru naveta elevilor diesel sub catenară Trenurile de navetiști București-Fundulea piese de schimb la automotoarele Desiro trenurile pentru naveta elevilor alegeri locale 2020 pierderile CFR Călători pe 2019 fonduri europene pentru trenuri metropolitane starea de urgență în transporturi trenuri anulate Ordonanța Militară 2 CFR Călători reduce săptămâna de lucru trenuri anulate de CFR Călători starea de urgență controlor de tren Contractele de servicii publice naveta cu trenul
Tren în Halta Brănești Sat

Noile garnituri ce vor fi introduse de TFC vor umple golul lăsat de CFR Călători pe ruta București Nord-București Băneasa-Brănești-Fundulea.

Pe această rută, operatorul feroviar de stat introdusese șase perechi de trenuri Regio începând cu Mersul Trenurilor 2019-2020, la insistențele secretarului de stat Irinel Scrioșteanu. Însă trenurile respective au stat mai mult suspendate decât în circulație, iar navetiștii au fost trimiși la microbuze, așa cum a mai arătat Club Feroviar.

CITEȘTE și FOTO Trenurile de navetiști București-Fundulea, suspendate. Oamenii, trimiși la microbuz

După apariția acestui articol, garniturile cu pricina au fost reintroduse în  curculația, însă pentru scurt timp, iar în momentul de față nu circulă. Din București Nord spre Fundulea și retur circulă zilnic doar o pereche de trenuri Regio a CFR Călători, care are ca destinație finală Constanța.

Mai sunt patru perechi de trenuri Regio pe zi care fac legătura între București și Fundulea (preluând navetiștii de la Brănești sau Islaz, de exemplu), însă ele au ca punct de pornire/destinație Gara Obor. Dacă locul tău de muncă este în nordul Bucureștiului, durata navetei se lungește nepermis de mult. Călătoria cu mijloacele de transport ale STB de la Gara Obor până în zona Gării Băneasa durează undeva la 45 de minute. La fel și până la Gara de Nord.

Între Gara Obor și Gara de Nord, cu opriri la Pantelimon Sud, Pantelimon și București Băneasa, circulă doar două perechi de trenuri pe zi (așa-numitele Trenuri de Dragon), ceea ce nu rezolvă problema de conectivitate.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole