vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Florin Cîțu vrea să recupereze de la greviști prejudiciul cauzat de greva de la metrou

Premierul Florin Cîţu a anunţat duminică la prânz că vrea să recupereze de la greviști prejudiciul cauzat de greva de la metrou.

greva de la metrou Ordonanța anti-China Salariile minerilor programul de guvernare Companiile feroviare cu pierderi Guvernul Cîţu a treia rectificare bugetară

”Nimeni nu este mai presus de lege! Şi ca să mă asigur, acestea sunt măsurile pe care le impun, ca urmare a acţiunii ilegale de la metrou, condusă de fostul deputat PSD, Ion Rădoi: recuperarea prejudiciului la nivelul societăţii comerciale şi imputarea sumei stabilite ca prejudiciu celor care se fac vinovaţi; constituirea Metrorex ca parte civilă în eventualele procese de recuperare a daunelor; Metrorex va stabili clar cine a participat la acţiunea ilegală şi va reduce salariul acestora cu o zi; instituţiile statului trebuie să-i ajute pe cetăţenii şi societăţile comerciale să recupereze pierderile cauzate de acţiunea ilegală; sesizări penale care au fost deja făcute”, a scris premierul într-un mesaj postat pe contul său de Facebook.

El a precizat că orice negociere va fi făcută ”cu respectarea strictă a legii”.

Greva de la metrou a avut loc vineri

Circulația cu metroul a fost oprită vineri dimineața, la începerea programului, pe toate magistralele, într-o acțiune spontană a salariaților de la Metrorex, considerată de către managementul companiei a fi inițiată de către sindicat. Circulația a fost oprită vineri dimineața pe toate magistralele și a fost reluată abia la ora 22,00. (A.B.)

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole