vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

BREAKING Metrorex dă ultimatum pentru pentru dezafectarea spațiilor comerciale de la metrou

Conducerea Metrorex a dat joi dimineață un ultimatum către Unitatea – Sindicatul Liber Metrou pentru dezafectarea spațiilor comerciale de la metrou.

dezafectarea spațiilor comerciale de la metrou

”Metrorex informează că în urma analizelor efectuate pe teren s-a constatat că spațiile comerciale care activează în rețeaua de metrou pun în pericol siguranța transportului subteran, cu afectarea directă a exigențelor de securitate la incendiu şi evacuarea persoanelor în caz de urgență. În acest context, ținând seama și de expirarea contractului încheiat cu firma care administrează spațiile comerciale, a notificărilor transmise anterior prin care Metrorex a solicitat în repetate rânduri dezafectarea acestor spații, dar și ca urmare a Raportului de control întocmit de Metrorex cu privire la luarea măsurilor ce se impun în concordanță cu respectarea Normativului pentru proiectarea Construcțiilor și Instalațiilor Specifice de Metrou privind prevenirea și stingerea incendiilor, Metrorex a notificat firma care administrează spațiile comerciale ca, în regim de urgență, să fie eliberate și predate către administratorul rețelei de transport subteran toate spațiile comerciale amplasate în incinta stațiilor de metrou până la data de 02.04.2021”, se arată într-un comunicat dat publicității joi dimineață de Metrorex și semnat de directorul general Ștefan Paraschiv.

Firma care administrează spațiile comerciale este Sindomet Servcom SRL și este deținută de USLM, organizație sindicală condusă de Ion Rădoi.

CITEȘTE și Ion Rădoi despre anunțul Metrorex privind spațiile comerciale: ”E o intervenție la intimidare”

Ștefan Paraschiv cere dezafectarea spațiilor comerciale de la metrou

Continuarea activității spațiilor comerciale amplasate în calea de evacuare din incinta metroului periclitează securitatea persoanelor în caz de urgență, precum și evacuarea rapidă și sigură a acestora, consideră conducerea Metrorex.

În plus, se mai arată în comunicat, acestea creează un mediu nefavorabil pentru călători, prin aglomerarea mărfurilor în afara spațiului comercial, supraaglomerarea cu mărfuri combustibile, băuturi alcoolice și comercializarea produselor de patiserie. ”Precizăm că Metrorex nu va ezita să ia toate măsurile ce se impun pentru a reda publicului călător condiții de transport civilizate, în siguranță și în conformitate cu standardele europene”, se mai arată în finalul comunicatului semnat de directorul general Ștefan Paraschiv. (A.B.)

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole