vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

O fostă consilieră a Elenei Udrea a fost numită administrator provizoriu la Conpet

O fostă consilieră a Elenei Udrea a fost numită administrator provizoriu la Conpet, societate de transport țiței prin conducte și pe calea ferată.

administrator provizoriu la Conpet director general provizoriu la Conpet schimbare în conducerea Conpet Profitul Conpet Rezultatele Conpet în trimestrul 1 contract Petrom-Conpet

”Societatea Conpet informează publicul investitor că, urmare ședinței din data de 23 martie 2021, Consiliul de Administrație a numit provizoriu în calitate de administrator al Conpet pe Kohalmi-Szabo Luminița-Doina, cu o durată a mandatului începând cu data de 8 aprilie 2021 până la întrunirea Adunării Generale Ordinare a Acționarilor, dar nu mai târziu de data de 7 august 2021, pe locul rămas vacant urmare renunțării lui Meșca Darius-Dumitru la mandatul de administrator al societății. Decizia Consiliului de Administrație a avut în vedere recomandarea formulată prin Raportul Comitetului de Nominalizare și Remunerare, întocmit urmare a evaluării candidaturii dnei Kohalmi-Szabo Luminița-Doina pentru poziția de membru în Consiliul de Administrație al societății”, arată anunțul companiei trimis Bursei de Valori București și citat de Ziare.com.

De la consilier de ministru, la administrator provizoriu la Conpet

Luminița-Doina Kohalmi-Szabo a deținut funcția de consilier al fostului ministru al Turismului Elena Udrea în perioada 2009-2012. Între 2012 și 2014 a fost consiler la Administrația Prezidențială. În perioada 2005-2007 a fost director la Direcția Informare și Relații Publice din Ministerul Apărării, iar ulterior, între 2007 și 2009, director adjunct al aceleiași direcții.

Transportatorul național de țiței Conpet a înregistrat în 2020 un profit net de 58,9 milioane de lei, asemănător celui din 2019 (58,87 milioane lei), în timp ce cifra de afaceri a scăzut ușor, la 406,92 milioane lei, de la 407,82 milioane lei în 2019.

Din totalul cantității de țiței, gazolină și condensat din producția autohtonă de 3,4 milioane de tone transportată și livrată anul trecut, pe calea ferată s-au transportat 1,149 milioane tone (33,8% din cantitatea totală transportată). Conpet deține o poziție de monopol pe piața transporturilor de țîței prin conducte, neavând astfel concurenți în domeniul său de activitate. OMV Petrom este clientul care deține cea mai mare pondere în veniturile din transport ale societății (81,2%). Compania are aproximativ 1.600 de salariați. (A.B.)

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole