joi, septembrie 19, 2024
spot_img

Modernizarea pe Vințu de Jos-Simeria, mai scumpă cu 1,2 milioane de euro. Decizia instanței

Modernizarea pe Vințu de Jos-Simeria va fi mai scumpă cu 6,2 milioane de lei, echivalentul a aproximativ 1,2 milioane de euro, în urma unei decizii definitive a instanței.

Modernizarea pe Vințu de Jos-Simeria

Asocierea Swietelsky Baugesellschaft m.b.H. – Strabag AG – Alstom Transport S.A. – Arcada Company S.A. – Euroconstruct Trading 98 S.R.L. – Transferoviar Grup S.A. a câștigat definitiv la finele săptămânii trecute procesul în care se judeca cu CFR SA pentru plata unor costuri suplimentare, rezultate în urma unor întârzieri la lucrările de reabilitare a liniei de cale ferată Coşlariu – Simeria, tronsonul Vinţu de Jos – Simeria, informează JustNews.

”Respinge excepţia nulităţii recursurilor. Respinge recursul declarat de recurenta reclamantă, ca nefondat. Admite recursul declarat de recurenta pârâtă împotriva încheierii din 22.10.2020 Casează încheierea şi, rejudecând, respinge cererea de îndreptare a erorii materiale, ca neîntemeiată. Admite recursul declarat de pârâtă împotriva sentinţei civile nr.3107/20.07.2020. Casează în parte sentinţa şi rejudecând, obligă pârâta la plata către reclamantă a sumei de de 6.280.088,84 lei, reprezentând costurile suplimentare suportate de către Asociere, ca urmare a întârzierilor generate de Evenimentului de Risc al Beneficiarului nr. 58 –”Eşecul Beneficiarului de a acorda dreptul de acces şi posesia şantierului în vederea relocării utilităţilor”. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei. Definitivă”, se arată în decizia instanței.

Modernizarea pe Vințu de Jos-Simeria s-a finalizat anul trecut

Un comunicat al CFR SA anunța că, în data de 19 octombrie 2020, a fost semnat Procesul verbal de recepţie la terminarea lucrărilor de construcţii şi instalaţii (exclusiv ERTMS, GSM-R, centralizare electronică) secțiunea 3: Coșlariu-Simeria, tronsonul Vinţu de Jos-Simeria, parte a proiectului „Reabilitarea liniei de CF Braşov – Simeria parte componenta a Coridorului IV Pan – European pentru circulaţia trenurilor cu viteza max. de 160 km/h, tronsonul: Simeria-Coşlariu”.

Principalul obiectiv al contractului a fost cel de aducere a liniei de cale ferată Coşlariu – Simeria, pe tronsonul Vinţu de Jos – Simeria, la parametrii tehnici ai coridorului Pan – European IV, prevăzuţi în acordurile internaţionale, astfel încât să se ajungă la eliminarea defectelor infrastructurii căii şi a restricţiilor de viteză, simultan cu trecerea la asigurarea condiţiilor tehnice pentru circulaţia trenurilor de călători şi marfă cu viteze superioare celor pentru care a fost proiectată iniţial linia de cale ferată, respectiv de 160 km/h pentru trenurile de călători şi 120 km/h pentru trenurile de marfă.

Valoarea lucrărilor executate, înainte de emiterea Certificatului Final de Recepţie, a fost de 1.298.040.550,86 lei fără TVA, din care sprijinul financiar nerambursabil acordat de Comisia Europeană din Fondul de Coeziune a fost în valoare de 1.016.065.228,03 lei, restul sumei fiind asigurată de la Bugetul de Stat. Perioada de garanţie este de 24 luni de la recepţia lucrărilor. (A.B.)

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole