vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Linie de contact ruptă la Timișu de Sus. Se circulă pe un singur fir, cu locomotive diesel

În dimineața zilei de joi avem linie de contact ruptă între Predeal și Brașov, din cauza căderilor de arbori, motiv pentru care trenurile care tranzitează Valea Prahovei circulă pe intervalul de stații Dîrste – Timișu de Sus (și retur) pe un singur fir, prin cuplarea unei locomotive diesel la fiecare garnitură.

linie de contact ruptă
FOTO cu rol pur ilustrativ

Această măsură este menținută în următorul interval orar în care Regionala CF Brașov acționează cu personal specializat și cu drezine pantograf pentru tăierea și îndepărtarea copacilor prăbușiți, înlocuirea componentelor avariate, restabilirea continuității firului de contact și a cablului purtător, ambele rupte, și efectuarea reglajelor la catenară pe o distanță de aproximativ 1,5 km, a anunțat purtătorul de cuvânt al Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA, Oana Brânzan.

Linie de contact ruptă. Personalul feroviar intervine cu drezine pantograf

Tracțiunea Diesel este realizată cu trei locomotive ale operatorului național CFR Călători. Avariile produse la sistemul de alimentare cu energie electrică, de arbori prăbuşiți de pe versanţi pe calea ferată, au impact direct asupra desfășurării traficului feroviar în condiții normale, întrucât este necesară atașarea unei locomotive diesel pentru tranzitarea zonei afectate pe un singur fir, fiind astfel înregistrate întârzieri în graficul de circulație al trenurilor.

Personalul feroviar specializat intervine la această oră cu drezina pantograf pe întregul interval de la Predeal la Dîrste pentru verificarea sistemului de alimentare cu energie electrică, identificarea zonelor unde este întreruptă alimentarea cu energie și remedierea deranjamentelor, prin înlocuirea componentelor arse (console și izolatori) și a firului de contact rupt, intervenții necesare pentru redeschiderea circulației în condiții normale, cu locomotive electrice.

Probleme și în vestul țării

Intervenții pentru remedierea deranjamentelor la sistemul de alimentare cu energie electrică s-au desfășurat și în vestul țării, între stațiile Bănița și Merișor, unde s-a acționat cu două drezine pantograf pentru înlocuirea unor componente arse sau topite (consolelor și izolatorilor) și a firului de contact rupt. Pe acest interval, circulația feroviară s-a reluat în condiții normale, la ora 8,40. (A.B.)

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole