vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Blocurile peste calea ferată, un motiv al lui Nicușor Dan de a suspenda PUZ-urile din București

Planurile de Urbanism Zonal făcute în mandatul fostului primar general Gabriela Firea sunt  „apogeul golăniei care a dominat urbanismul din Bucureşti”, spune actualul edil – șef Nicușor Dan. „Gabrielei Firea ar trebui să-i fie ruşine pentru ce a făcut cu oraşul ăsta”, afirmă el.

blocuri pe calea ferată

PUZ-urile în forma în care au fost făcute anulau șansele de dezvoltare a Capitalei, situația căii ferate din interiorul orașului fiind un exemplu. Constuirea de blocuri peste terenul acesteia ar fi împiedicat dezvoltări viitoare ale rețelei de transport din București, cum există în alte capitale europene.

“Undeva peste o lună şi jumătate-două o să vedeţi, o să ies în faţa dumneavoastră şi, bineînţeles, a Consiliului General, care a suspendat aceste PUZ-uri, şi o să fac o analiză juridică a fiecăruia dintre PUZ-urile de sector. În ele este apogeul golăniei care a dominat urbanismul din Bucureşti, sunt sute de hectare, în condiţiile în care noi avem probleme uriaşe, severe cu aerul din Bucureşti, cu poluarea, sute de hectare din spaţii verzi deveneau construibile, se construiau blocuri între blocuri, blocuri între case, dar, mai mult de atât, se anulau şanse de dezvoltare, pentru că Bucureştiul are câteva şanse de dezvoltare, şansa de dezvoltare este metroul de suprafaţă sau trenul de suprafaţă pe infrastructura CFR, aşa cum vedem peste tot în lume”, a declarat Nicușor Dan duminică, la emisiunea Insider Politic, difuzată de Prima Tv.

El a explicat că, potrivit PUZ-ului, pe linia de cale ferată ar apărea alte blocuri care anulează posibilitatea de dezvoltare a metroului de suprafaţă. (D.C.)

OTF de călători în fiecare județ

CFiR, singura platformă de resurse umane care se ocupă strict de domeniul feroviar și cel al transportului urban pe șină, organizează ediţia a IV-a a Târgului de Carieră Feroviară în România.

Interacţionează LIVE cu cei mai activi şi importanţi angajatori de pe piaţă.
Programează
te la interviurile online şi fă următorul pas in cariera ta feroviară.

Partener PrincipalColaboratoriParteneri Media
facultatea de transporturi UPBlogo CFDP

MAI MULTE DETALII

 

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole