vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

De luni începe să circule un nou tren București-Constanța. La ce oră pleacă și când ajunge

De luni, 15 martie 2021, Societatea Națională de Transport Feroviar de Călători CFR Călători introduce în circulație un nou tren București-Constanța, după ce în urmă cu o săptămână a fost introdusă o garnitură în sens invers.

nou tren București-Constanța modernizarea peroanelor din gara Constanța licitație pentru modernizare peroane peroane moderne la Gara Constanța trenuri cu electricieni Trenurile Soarelui 2020 gratis cu trenul vagoane modernizate mersul trenurilor de Sfânta Maria călătorii cu trenul pentru studenți tren suplimentar spre Constanța revizia tehnică a vagoanelor

Noul tren InterRegio 1685 se adresează acelora care vor să ajungă în Constanța în jurul prânzului. Va avea plecarea din București Nord la ora 10,45 și sosirea în Constanța la ora 12,56 și va circula în cursul săptămânii, de luni până vineri, în perioadele de extrasezon: 15 martie – 25 iunie și 6 septembrie – 10 decembrie 2021. În sezonul estival, CFR Călători și operatorii privați de transport feroviar de călători introduc alte trenuri suplimentare ce conectează toată țara de litoralul românesc.

Trenul InterRegio 1685 acoperă cererea de transport pe segmentul orar 09,35 – 14,00 și completează astfel oferta CFR Călători între Capitală și cel mai mare oraș de la Marea Neagră. Distanța este parcursă în 2 ore și 11 minute și asigură și deplasarea călătorilor spre/dinspre localitățile din parcurs, trenul având opriri și în stațiile Ciulnița și Fetești. Pentru o călătorie confortabilă, trenul va avea în compunere vagoane modernizate în anul 2020.


Atelierele CFR Grivita


Un nou tren București-Constanța. Oferta de transport e în continuare deficitară

Chiar și după introducerea acestei garnituri, oferta de transport feroviar între cele două orașe este mică – doar opt perechi de trenuri pe zi – în condițiile în care Magistrala 800 este modernizată pentru circulația cu viteze de până la 160 km/oră. Între orele 10,45 și 14,00 nu va exista niciun tren, iar călătorii se vor îndrepta către mijloace de transport rutier.

Mai îngrijorătoare este situația pe sensul invers. Din 8 martie 2021, CFR Călători a introdus în circulație un nou tren dinspre litoral spre capitală – InterRegio 1684 Constanța (plecare 07,00) – București Nord (sosire 09,17), care circulă de luni până vineri. Chiar și după introducerea în circulație a acestui tren, oferta de transport feroviar dintre Constanța și București rămâne deficitară.

Astfel, între orele 8,20 și 13,00 nu pleacă niciun tren din Gara Constanța spre București Nord. Cei care vor să călătorească în acest interval au la dispoziție doar mijloace de transport rutier – autocare și microbuze. (A.B.)

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole