vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Ludovic Orban ar susține amendamentul privind călătorii gratuite cu trenul pentru studenți

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni că va susţine amendamentul privind călătoriile gratuite cu trenul pentru studenți, în cazul în care coaliţia de guvernare va lua o decizie în acest sens.

călătorii gratuite cu trenul pentru studenți Mecanismul European de Redresare și Reziliență Metrorex în măsurile anti-covid

”Eu voi face ce se hotărăşte în cadrul coaliţiei”, a spus Orban la Parlament, întrebat dacă va susţine amendamentul depus de liberalul Florin Roman la Legea bugetului de stat pe anul 2021.

Orban a precizat că amendamentul a fost depus fără semnătura sa. ”A depus amendamentul, vedeţi că l-a depus fără semnătura mea. Dacă se va lua o decizie în coaliţie de a susţine acest amendament, îl voi susţine şi eu”, a precizat preşedintele PNL.


OTF de călători în fiecare județ


Ministrul Sorin Cîmpeanu susține inițiativa

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, spunea vineri că ar vota propunerea ca studenţii să primească gratuitate pentru 12 călătorii dus-întors cu trenul între localitatea de domiciliu şi cea unde studiază.

”Da, sunt convins că această propunere ar putea să treacă. Ea prevede un număr de 12 călătorii dus-întors între localitatea de domiciliu şi universitate, călătorii care să se facă, bineînţeles, pe durata anului universitar, la care să se adauge reducerea standard de 50% pentru întreg anul calendaristic fără limită de călătorii”, a afirmat Cîmpeanu la Parlament, întrebat cum comentează o propunere în acest sens a unui coleg din PNL.

El a adăugat că sumele necesare ar fi prevăzute în bugetul Ministerului Transporturilor. Întrebat dacă ar vota o astfel de propunere, ministrul a spus: ”Da, eu voi vota, îmi voi exercita dreptul de vot”.

Guvernul a decis: fără călătorii gratuite cu trenul pentru studenți

Recent, Guvernul a dat o Ordonanță de Urgență prin care studenții rămân fără călătorii gratuite pe calea ferată. Prin actul normativ s-a modificat art. 205 alin. (2) din 84 din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare, în sensul stabilirii dreptului studenţilor înmatriculaţi la forma de învăţământ cu frecvenţă, în instituţiile de învăţământ superior acreditate, în vârstă de până la 26 de ani, să beneficieze, pe parcursul anului calendaristic, de tarif redus cu 50% pe mijloacele de transport local în comun, cu metroul, precum şi pentru transportul intern auto, transport intern feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a şi transport intern naval. (A.B.)

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole