vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Motivare CNSC: STB, obligată să continue procedura de atribuire pentru tramvaiele de 18 m

E oficial. Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a emis motivarea deciziei prin care Societatea de Transport București este obligată să continue procedura de atribuire pentru tramvaiele de 18 m.

tramvaiele de 18 m

Licitația fusese câștigată de Electroputere VFU Pașcani, însă în după amiaza zilei de 31 decembrie 2020, printr-o decizie cel puțin bizară, conducerea STB a anulat procedura.

”Admite contestația formulată de Electroputere VFU Pașcani, în contradictoriu cu Societatea de Transport București STB SA, în calitate de entitate contractantă. Anulează Hotărârea nr. 190774/31.12.2020, adresa 1990775/31.12.2020 și obligă entitatea contractantă ca în termen de 10 zile de la comunicarea prezentei decizii să continue procedura de atribuire, cu respectarea documentației de atribuire, a legislației incidente și a celor reținute în motivare. Împotriva prezentei decizii se poate formula plângere, în termen de 10 zile de la comunicare pentru părțile cauzei, respectiv de la data luării la cunoștință de către alte persoane vătămate”, se arată în concluziile documentului obținut de Club Feroviar.

Mai pe românește, STB este obligată să semneze contractul cu societatea din Pașcani.

Licitația pentru tramvaiele de 18 m, câștigată de Electroputere VFU Pașcani

Pe 31 iulie 2020, Electroputere VFU asociată cu Reloc SA a câștigat licitația de furnizare a 40 de tramvaie, cu posibilitatea de achiziție a încă 60 de tramvaie de 18 metri, organizată de STB SA.

Licitația, lansată în 2019, avea o valoare estimată cuprinsă între 307,6 milioane de lei (corespunzător unui număr de 40 de tramvaie) și 769 milioane de lei (100 de tramvaie). Desemnarea asocierii drept câștigătoare a avut loc imediat după ce Autoritatea Națională de Achiziții Publice (ANAP) și-a dat acceptul pe procedura de evaluare și desemnare a câștigătorilor. Elecroputere VFU a concurat la licitație cu asocierea Astra Vagoane Călători – Atelierele CFR Grivița – CRRC China. (A.B.)

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole