miercuri, septembrie 18, 2024
spot_img

Parlamentul de la Chișinău vrea să afle cine a adus calea ferată, obiectiv strategic, „pe burtă”

Situația dezastruoasă de la Calea Ferată va fi investigată de o Comisie parlamentară de anchetă, a decis joi Legislativul de la Chișinău.

faliment la CFM

Compania avea, la sfârșitul lui 2020, o datorie creditoare de 459,4 milioane de lei, iar restanțele salariale constituiau 35,5 milioane de lei, potrivit jurnalul.md.

Comisia de anchetă urmează să investigheze perioada 2010-2020, în timp ce opoziția consideră că termenul ar trebui extins. „Problema e simplă, oamenii nu primesc salariile. Crearea unei noi comisii nu rezolvă problema oamenilor. Trec alegerile, se încep restanțele. De ce lovește fix după alegerile domnul care a pierdut”, a comentat Dumitru Alaiba (PAS).

„Întrebarea e cine a adus acest obiect strategic pe burtă. Cine e contra acestei comisii de anchetă înțeleg că nu vrea să știe adevărul”, i-a răspuns autorul inițiativei, deputatul PSRM Oleg Lipskii.

„N-o să vă încurce dacă o ajungeți în 2005 pentru că de atunci s-au făcut mișmașuri. Comisia este absolut necesară”, a spus Vasile Năstase (Platforma DA).

„Nici la o companie nu se fură așa ca la Calea Ferată. Anul trecut a fost pus un om al lui Dodon. Timp de un an nu numai că nu a rezolvat problema, dar a adus-o la faliment”, a acuzat Mihai Popșoi.

Șef al comisiei a fost votat Oleg Lipskii (PSRM), iar din comisie vor face parte Nicolae Pascaru (PSRM), Alexandru Jolnaci (PSRM), Ion Leucă (PD), Corneliu Padnevici (Pentru Moldova), Petru Frunză (PAS), Radu Marian (PAS), Alexandru Slusari (Platforma DA) și Angel Agachi (Pro Moldova).

Comisia de anchetă urmează să prezinte un raport peste 60 de zile. (D.C.)

 

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole