vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

GALERIE FOTO Revin trenurile de noapte în Franța, Se repară vagoanele cușetă

În perioada următoare vor reveni trenurile de noapte în Franța, iar ministrul delegat pentru Transporturi, Jean-Baptiste Djebbari, a anunțat că 71 de vagoane vor fi reparate și modernizate rapid.

Oficialul francez a făcut la finele săptămânii trecute o vizită la atelierele SNCF de la Périgueux (Dordogne), însoțit de președintele SNCF, Jean-Pierre Farandou, potrivit unei postări de pe contul de Twitter al ministrului.

Ei au vrut să se convingă că această facilitate industrială lucrează la foc continuu pentru repararea vagoanelor pentru trenurile de noapte care vor fi relansate în Franța: Paris-Nisa din aprilie 2021 și Paris-Tarbes din decembrie. Acest plan presupune renovarea imediată a 71 de vagoane, dintre care 60 de vagoane cușetă, fiecare necesitând 3.000 de ore de lucru.

Revin trenurile de noapte în Franța. Și nu numai

La începutul lunii decembrie 2020, operatorii feroviari naționali din Austria, Germania, Franța și Elveția s-au înțeles și vor extinde rețeaua internațională de trenuri de noapte în următorii patru ani.

Planul de extindere – Ce noi trenuri de noapte vor fi introduse

Astfel, din decembrie 2021 va fi introdus un tren de noapte Viena – München – Paris și altul pe relația Zürich – Köln– Amsterdam. Din decembrie 2022 vom avea Zürich – Roma, iar din decembrie 2023 Berlin – Bruxelles și Berlin – Paris. În fine, pentru decembrie 2024 este prevăzută introducerea unui tren de noapte Zürich – Barcelona și se discută și despre trenuri directe către Veneția și Milano.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole