vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Metroul Tokyo-Otopeni, la loc comanda. ANAP a respins documentația pentru licitație

E oficial. Metroul Tokyo-Otopeni nu se mai construiește, cel puțin în perioada următoare, după ce Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP) a respins documentația pentru lansarea la licitație. Este vorba de tronsonul de la Băneasa Shopping City, mall-ul fugarului Puiu Popoviciu, până la Aeroportul Internațional Henri Coandă.

Metroul Tokyo-Otopeni inaugurarea Magistralei 2 de metrou licitație pentru cabluri la Metrorex metroul în noaptea de Revelion echipamente IT la Metrorex mecanic beat la metrou șină defectă la metrou probleme la metrou noi proceduri la Metrorex probleme la metrou defecțiune la metrou licitație Metrorex pentru țevăraie stația de metrou Tudor Vladimirescu lucrări în stația de metrou stația Parc Drumul Taberei pierderile la Metrorex stația Valea Ialomiţei alertă cu bombă la metrou probleme la metrou coronavirus la Metrorex coronavirus la metrou bugetul Metrorex pe 2020 energie electrică la Metrorex BVC Metrorex pe 2020 Metrorex cumpără apă plată rectificare bugetară la Metrorex casierii pentru elevi BVC Metrorex pe 2019

”Documentația aferentă a fost respinsă de ANAP în data de 07.01.2021. În acest moment, se află în analiză pentru reprioritizarea investițiilor”, au răspuns reprezentanții Metrorex la solicitarea Economica.net. Întrebați de ce nu ar putea fi derulate simultan execuția secțiunii spre aeroport a M6 cu proiectarea continuării M5, reprezentanții operatorului metroului bucureștean au răspuns că ”Metrorex realizează implementarea proiectelor de infrastructură conform programelor de guvernare”.

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, a criticat într-un interviu recent pentru HotNews utilitatea Metroului de Otopeni. El a vorbit de redirecționarea fondurilor pentru M6 către Magistrala 5 Drumul Taberei – Pantelimon. Actualul ministru al Transporturilor este un adversar al proiectului M6 încă de pe vremea când se afla în opoziție și era implicat în Asociația Pro Infrastructură.

Metroul Tokyo-Otopeni, pus în stand by. De ce mai facem primul tronson?

Club Feroviar a arătat recent că, în condițiile în care tronsonul de la Băneasa la Otopeni nu se va ma construi, nici construcția primului tronson, de la 1 Mai la Tokyo, nu ar avea justificare economică.

Acesta ar servi aproape exclusiv intereselor miliaradrului fugar Puiu Popoviciu, care deține Băneasa Shopping City. Nevoile de mobilitate ale corporatiștilor din zona Piața Presei Libere-Băneasa pot fi satisfăcute printr-o utilizare la capacitatea optimă a Gării Băneasa.

CITEȘTE și M6 devine metrou pentru Puiu Popoviciu. De ce nu folosim Gara Băneasa la adevărata capacitate?

Conferinţa de Infrastructură 2021

Anul European al căilor ferate valorifică potențialul transportului feroviar

Organizată de data aceasta în format online, Conferința de Infrastructură 2021 va continua tradiția evenimentelor trecute, de a aduna la același prezidiu atât administratori de infrastructură feroviară, cât și companii care execută construcția sau modernizarea infrastructurii feroviare.

Aceștia vor analiza și prezenta proiectele finalizate până acum, pe cele în derulare, dar și pe cele ce urmează să fie licitate sau pentru care se vor semna noi contracte de finanțare.

ÎNREGISTRARE

 

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole