vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Locomotivă defectă pe ruta București-Constanța. Întârziere de peste 100 de minute

O locomotivă defectă a făcut ca un tren Regio care circula pe ruta Fetești-Constanța în dimineața zilei de miercuri să aibă peste 100 de minute de întârziere. Asta în condițiile în care tot drumul ar fi trebuit să dureze o oră și 32 de minute.

locomotivă defectă scandal în tren la Medgidia
FOTO cu rol pur ilustrativ

Este vorba de trenul 8031, care a plecat din Fetești la ora 4,50 și trebuia să ajungă la Constanța la 6,22. În cele din urmă, trenul a sosit la destinație cu o întârziere de aproape două ore.

Locomotivă defectă. Trenul a plecat cu tracțiune electrică, în ciuda viscolului

Trenul respectiv a anunțat locomotivă defectă în linie curentă între Medgidia și Mircea Vodă, a fost reparată (întârziere 65 de minute), iar în stația Medgidia i s-a schimbat locomotiva (alte 29 de minute) și și-a continuat traseul, ajungând în Gara Constanța cu 103 minute întârziere.

De menționat faptul că trenul cu pricina a plecat în cursă tractat de o locomotivă electrică, în ciuda faptului că încă de aseară se anunțase restricția impusă de CFR SA de a se asigura doar tracțiune diesel pe M800. CFR Călători se scuză, spunând că trenul a plecat la drum înainte de a intra în vigoare restricția impusă de CFR SA privind tracțiunea electrică.

Trafic feroviar adaptat condițiilor de iarnă în toată țara

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA a anunțat că traficul feroviar se desfășoară în condiții de ninsoare viscolită și rafale puternice de vânt, de până la 70 km/oră, pe raza celor trei regionalele de cale ferată din sud-estul țării – București, Constanța și Galați -, circulația trenurilor fiind însă adaptată pentru a se putea asigura legătura cu toate zonele ţării.

Traficul feroviar se desfășoară în condiții normale de iarnă pe raza județelor din sud-estul țării, unde este în vigoare Atenționare Cod Galben de ninsori abundente si viscol, iar din cauza rafalelor puternice de vânt, de până la 70 km/h, pe raza regionalei CF Constanța trenurile circulă tractate doar cu locomotive Diesel, această măsură fiind necesară din considerente de siguranţă şi de continuitate a traficului feroviar pe întreaga reţea.

Echipele feroviare fac verificări permanente pe toate secţiile de cale ferată de pe raza judeţelor aflate sub incidența Atenționării de vreme nefavorabilă, iar pe segmentele unde situația o impune se va interveni operativ cu personal și utilaje, astfel încât să se mențină operațional traficul pe toate magistralele.

De asemenea, la nivelul celor opt regionale feroviare, personalul de specialitate al CFR SA menţine permanent legătura cu toţi operatorii de transport feroviar de călători şi de marfă, astfel încât, funcţie de evoluţia vremii, traficul feroviar să fie asigurat pe toate magistralele. În situaţia în care sunt necesare modificări de grafic, toţi operatorii de transport feroviar de călători sunt avizaţi, astfel încât aceştia să poată publica pe site-urile proprii informaţii actualizate despre trenurile înscrise în grafic. (A.B.)

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole