duminică, septembrie 15, 2024
spot_img

Unele trenuri au ajuns să aibă întârzieri cât durata planificată a călătoriei. Călătorii stau cu orele în gări

Cel puțin două trenuri care circulau în estul țării  aveau la orele dimineții întârzieri de ordinul orelor, comparabile cu intreaga durată de parcurs.

Este vorba de trenul 5202, care în jurul orei 10 nici nu plecase din Târgu Ocna deși plecarea fusese programată pentru ora 7.00. Ar fi fost vorba de o șină ruptă între Onești și Târgu Ocna. Întârzierea trenului a fost de cel puțin 162 de minute.

Un alt tren cu probleme a fost 1770 Galați-București, operat de compania CFR Călători, condusă de Dan Marian Costescu. Trenul a plecat la timp, dar la Făurei călătorii trenului au fost nevoiți să stea 170 de minute  (aproape trei ore) în trenul staționat din cauza – se pare – a unor probleme legate de locomotivă.

Dar acestea nu au fost singurele probleme ale zilei din care s-au scurs doar câteva ore. Un tren care se îndrepta de la Craiova la București a avut o întârziere de două ore.

Toate aceste incidente vin să scadă încrederea românilor în transportul pe calea ferată într-un moment în care la nivel european se fac eforturi susținute de transfer al serviciilor dinspre rutier spre feroviar. Alocațiile infime ale Guvernului pentru reparația și întreținerea căii ferate (vezi grafic mai sus) au astfel de consecințe. Aceasta în pofida discursului oficial potrivit căruia Guvernul este preocupat de dezvoltarea căii ferate din România. (foto generic pagina de gardă, sursa Kanal D). (D.C.)

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole