sâmbătă, septembrie 14, 2024
spot_img

GALERIE FOTO Pericol de deraiere pe infrastructura de tramvai din Pipera

Infrastructura de tramvai din Pipera este într-o stare avansată de degradare și există pericolul de deraiere iminentă, dincolo de faptul că este un focar de infecție.

”O vizită în teren a Asociației Metrou Ușor arată situația catastrofală a tramvaielor ce duc spre Pipera, cel mai mare pol de business din Capitală. Pe Șoseaua Petricani găsim linii dezbinate, traverse putrezite, șuruburi scoase, stâlpi de beton fisurați, consolele rețelei de tramvai ruginite și un pat de gunoaie”, se arată într-o postare de luni dimineața de pe contul de Facebook al Asociației Metrou Ușor.

Nu doar infrastructura de tramvai din Pipera este degradată, ci o treime din cea din București

Membrii asociației menționate precizează că, din păcate, acesta nu este singurul tronson din București care compromite siguranța călătorilor și starea tehnică a tramvaielor.

”O treime din rețeaua #STB este veche de zeci de ani, iar în ultimii ani nici măcar un metru de tramvai nu a fost reabilitat cap-coadă. Un singur kilometru de șine este scos la licitație pentru a fi modernizat, pe Bd. Vasile Milea, după ani de zile de tergiversări, însă lucrările nu au început nici până azi. În rest, ultima reabilitare de linii a debutat în 2013”, se mai arată în postare.

Faptul că în administrația Gabrielei Firea infrastructura de tramvai a fost lăsată de izbeliște a fost semnalat de Club Feroviar încă de mai bine de un an de zile.

CITEȘTE și VIDEO FOTO Ce a făcut Gabriela Firea pentru tramvaie. În trei ani nu s-a modernizat un metru de linie

”Asociația Metrou Ușor solicită încă o dată implicare urgentă pentru modernizarea și întreținerea infrastructurii. Solicităm, de asemenea, salubrizarea de urgență a amprizei liniilor, invadată de deșeuri”, se mai arată în postare, unde este prezent și un reportaj video realizat pe Calea Călărașilor și pe Bulevardul Basarabia în septembrie 2020, în care se vede starea deplorabilă a căii de rulare a tramvaielor.

 

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole