vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Voluntarii sprijină persoanele fără adăpost din gări. ”Merg cu trenul să mă încălzesc”

Voluntarii unor asociaţii şi poliţiştii locali sprijină persoanele fără adăpost din gări, oferindu-le un ceai cald, pături sau cazare în centrele sociale.

persoanele fără adăpost din gări bilete online pentru studenți rezervarea online a călătoriilor studenților programul de guvernare

 

Unii au acceptat rapid oferta de a se încălzi, chiar şi pentru o noapte, în timp ce alţii au preferat să rămână sub cerul liber, la minus 20 de grade.

Gara de Nord din Capitală este casa multor oameni ai străzii. Temperaturile extrem de scăzute din ultimele nopţi au fost greu de suportat pentru cei mai mulţi dintre cei fără adăpost. În noaptea de sâmbătă spre duminică, au primit un ajutor nesperat: un ceai cald sau cazare la un centru social, relatează ObservatorNews.ro.

”Vor ajutor în general, vor ceai, majoritatea nu doresc la adăpost. Au fost cazuri suficiente în care au dorit la adăpost şi atunci au fost identificaţi şi transportaţi la adăpostul disponibil”, spune Alexandru Stoica, membru al Asociaţiei Salvatorilor Voluntari 4×4. 23 de oameni fără adăpost au primit pături ori ceai cald pe raza judeţelor Bucureşti şi Ilfov. 13 persoane au fost cazate la centrele sociale, iar alte trei au fost duse la spital, pentru îngrijiri medicale.

Persoanele fără adăpost din gări, ajutate de 40 de voluntari

Și cu o noapte înainte, 40 de voluntari din patru ONG și-au dat mâna pentru a-i ajuta pe oamenii străzii, care au primit pături, saci de dormit și ceai cald. Cei mai mulți nu vor să meargă în centrele de adăpost, așa că dorm sub cerul liber, în gară sau în pasajele pietonale, relatează StirileProTV.ro.

”În cazul în care echipele noastre depistează că o persoană nu are o stare medicală bună, i se pot asigura ajutoare la fața locului prin 112 sau ambulanțe care sunt disponibile”, spune Răzvan Părăian, voluntar la Crucea Roșie România.

Trenul, pe post de calorifer

O situație ieșită din comun a fost întâlnită la Bacău, unde mercurul din termometre a coborât până la -15 grade. Un bărbat găsit în gară le-a spus polițiștilor că se plimbă cu trenul ca să stea la căldură.

”- De unde sunteți, de unde ați venit?

– Târgu Ocna, județul Bacău.

– Vin temperaturi foarte scăzute, cum veți rezista?

– Merg cu trenul.

– O să mergem la tabăra de sinistrați în seara asta”.

Cu toate că în centrele sociale au condiții de trai decente, cei mai mulți dintre oamenii fără adăpost aleg să se întoarcă în stradă.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole