vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

GALERIE FOTO Licitația pentru tramvaie la Ploiești, Botoșani, Brăila și Galați, în faza finală

Licitația pentru tramvaie la Ploiești, Botoșani, Brăila și Galați, derulată de Ministerul Dezvoltării, a intrat în faza finală, de evaluare a calificării tehnice. Pentru municipiul Ploieşti, care are cel mai mare lot de la această procedură, au fost depuse cinci oferte.

Licitaţia a fost lansată în iulie 2020 şi are o valoare totală estimată de 392 milioane de lei. Lotul dedicat Ploieştiului este de departe cel mai mare, cu o valoare estimată de 160 de milioane, în timp ce pentru achiziţiile de tramvaie din Galaţi şi Brăila sunt alocate câte 80, iar pentru Botoşani 72 milioane de lei.

Deschiderea ofertelor a avut loc în această săptămână, pentru lotul dedicat municipiului Galaţi fiind depuse cinci oferte, La Ploiești cinci, în timp ce la toate celelalte loturi au fost câte patru oferte, potrivit publicației locale Telegrama. Conform informaţiilor oficiale publicate în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, s-a intrat în etapa de verificare a calificării ofertanţilor, pentru toate cele patru loturi, cu dată limită fixată pe 13 august, după care urmează evaluarea ofertelor propriu-zise şi apoi deliberarea.

Licitația pentru tramvaie la Ploiești: cinci oferte

La Ploieşti, conform procedurii aprobate de autorităţi, urmează să ajungă 20 de tramvaie noi, cu lungimea de 18 metri.

”Achiziția de 20 tramvaie cu lungimea de cca. 18 m destinate transportului public de călători din Ploiești a intrat în etapa de evaluare /calificare.

Ofertanți:

1) Astra Vagoane Călători

2) Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz Spólka Akcyjna

3) Bozankaya Otomotiv Mak. İml. İth. Ve İhr. A.Ş.

4) Durmazlar Makine San. Ve Tic A.Ș.

5) Tatra-Yug”, a postat Trans Ploiești pe pagina sa de Facebook.

La București licitația pentru tramvaie de 18 m a fost anulată

Licitația pentru tramvaie de 18 m derulată de Societatea de Transport București a fost anulată printr-o decizie cel puțin bizară luată în după-amiaza zilei de 31 decembrie și ținută departe de ochii presei, după cum a relatat Club Feroviar.

Licitația fusese câștigată de Electroputere VFU Pașcani.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole