joi, septembrie 19, 2024
spot_img

Pintea, Manole și Costescu trebuie să comunice câți ceferiști se vaccinează anti-covid

Șefii companiilor feroviare Ioan Pintea (CFR SA), Mihail Manole (CFR Marfă) și Dan Costescu (CFR Călători) trebuie să comunice până luni câți ceferiști se vaccinează anti-covid.

ceferiști se vaccinează

Anunțul a fost făcut vineri de autorități, care au dat ca dată limită pentru trimiterea formularului respectiv ziua de luni, 11 ianuarie.

”În vederea pregătirii celei de-a doua etape a Strategiei de vaccinare împotriva COVID- 19 în România, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 1031/2020,  Centrul Municipiului București pentru Conducerea și Coordonarea Intervenției, Nucleul Municipiului București de Coordonare a Vaccinării, realizează demersuri în vederea identificării lucrătorilor care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale, așa cum sunt acestea prevăzute în H.G. nr. 1031/2020. Astfel:

-personalul-cheie pentru funcționarea instituțiilor statului, respectiv Parlament, Președinție, Guvern, ministere și instituții subordonate acestora;

-personalul din domeniul apărării, ordinii publice, siguranței naționale și al autorității judecătorești;

-personalul din sectorul economic vital:

procesare, distribuție și comercializare a alimentelor de bază, și anume: panificație, lactate, carne, fructe și legume;

uzine de apă, epurare, transport și distribuție apă;

centrale electrice, producție, transport și distribuție curent electric;

unități de producție, transport și distribuție combustibili lichizi și solizi (sublin. ns.);

unități de producție, transport și distribuție medicamente și materiale sanitare;

noduri feroviare (sublin. ns.), aeroporturi civile și militare, porturi esențiale;

comunicații, și anume Serviciul de Telecomunicații Speciale, radioul și televiziunea naționale;

-personalul din învățământ și creșe;

-personalul poștal și din servicii de curierat;

-personalul cultelor religioase;

-personalul din mass-media care desfășoară activități cu risc crescut de expunere la infecția cu SARS-CoV-2, cum ar fi reportaje în unități medicale;

-personalul din domeniul salubrității și deșeurilor

are  posibilitatea completării machetei anexate, cu numărul de persoane care doresc vaccinarea”, se arată în comunicatul de presă dat publicității vineri.

Anexa va fi comunicată până la data de 11.01.2021, la adresa de e-mail: cmbcci@isubif.ro.

Autoritățile vor să știe câți ceferiști se vaccinează în etapa a doua a campaniei

Marți, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, medicul militar Valeriu Gheorghiţă, a anunțat când va începe vaccinarea ceferiștilor.

”Etapa a doua a campaniei de vaccinare estimăm că poate să înceapă din a doua jumătate a lunii ianuarie, după 15 ianuarie. În acel moment vom începe cu persoanele care sunt internate în centrele medico-sociale. La acest moment sunt 1.884 de centre, unde sunt internate aproape 40.000 de persoane, iar vaccinarea personalului se va efectua prin echipe mobile de vaccinare. (…) În ceea ce priveşte dimensiunea persoanelor din etapa a doua de vaccinare, vorbim de aproximativ 4 milioane de persoane cu vârsta peste 60 de ani şi persoane cu boli cronice. Se mai adaugă un număr de circa 1,5 milioane de persoane care deservesc activităţi esenţiale”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole