vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

GALERIE FOTO CFR Călători face reclamă la trenul de aeroport. Parada modei în Gara de Nord

CFR Călători face reclamă la trenul de aeroport. Conducerea societății a mobilizat mai mulți angajați în Gara de Nord din București să promoveze legătura sa feroviară cu Otopeniul, chiar dacă pe această linie mai circulă alți doi operatori și nu ai posibilitatea să alegi, pentru că depinzi de ora de decolare/aterizare a aeronavei.

Adrian Bărbulescu

Agitație mare în principala poartă feroviară a României în cursul zilei de miercuri. Mai mulți angajați ai operatorului feroviar de stat, îmbrăcați în noile uniforme, au fost scoși de conducere la un ”shooting”, însă fără participarea presei.

CFR Călători face reclamă în engleză, dar citită în arăbește

Ceferiștii au fost puși să facă reclamă la trenul operat de CFR Călători pe relația Gara de Nord-Aeroport Henri Coandă. Ei s-au aliniat în fața tabelelor de Plecări/Sosiri de la Biroul de Informații, cu pancarte prin care cei aflați în trecere prin gară erau îndemnați, în română și engleză, să folosească automotoarele Siemens Desiro (Săgetata Albastră) pentru a ajunge la Otopeni.

Dacă pancartele inscripționate în limba română au fost aliniate corect (de la stânga la dreapta), nu același lucru se poate spune și despre cele în limba engleză. Aici, dispunerea lor a fost inversă, ca și cum ai citi în arăbește, de la dreapta la stânga, așa cum se poate observa în fotografie.

Apoi, ședința foto s-a mutat la peron, unde era garat un automotor Siemens Desiro pregătit să plece în cursă spre Aeroportul Henri Coandă, inscripționat cu mesajele ”Hai cu noi la Aeroport!”, respectiv ”Hai cu noi la Gara de Nord!”.

Pe ruta Gara de Nord-Aeroport Henri Coandă circulă trei operatori feroviari

Faptul că societatea de stat își promovează un serviciu (și asta fără a plăti vreo agenție de publicitate) constituie o inițiativă lăudabilă, numai că pe această rută, inaugurată pe 13 decembrie 2020, mai circulă și doi operatori privați – Transferoviar Călători și Regio Călători.

Legătura directă între Gara de Nord și Aeroport este asigurată zilnic de 72 de trenuri (36 de perechi). Dintre acestea, 42 aparțin SNTFC CFR Călători – 20 de trenuri între orele 0:00 – 10:16 și alte 22 de garnituri în intervalul orar 14:30 – 24:00. Operatorul brașovean Regio Călători pune și el în mișcare în fiecare zi 20 de trenuri, dintre care 12 circulă între orele 21:50 – 05:36 și opt în intervalul 09:50 – 14:56. În fine, societatea Transferoviar Călători are și ea 10 trenuri, dintre care două între orele 02:30 – 03:36, șase între orele 10:30 – 14:16 și alte două în intervalul 20:30 – 21:36.

Otopeni nu e Predeal, să ajungi mai devreme

Otopeni nu este o destinație precum Predeal, de exemplu, unde poți ajunge cu CFR Călători, Softrans sau Regio Călători, în funcție de oferta care ți se pare că este mai convenabilă din punctul de vedere al confortului, duratei călătoriei sau prețului biletului.

La aeroport trebuie să ajungi cu două ore înainte de decolare. Dacă ajungi mai devreme, pentru că vrei neapărat să mergi cu automotoarele Siemens Desiro ale operatorului feroviar de stat, nu ai ce face, decât poate să pierzi vremea și să-ți cumperi o sticlă de apă/suc/bere de la magazinele de acolo, la prețuri mult mai mari decât cele practicate în Gara de Nord. Dacă ajungi mai târziu, riști să pierzi avionul.

Cei trei operatori practică același tarif

Invers, dacă ai aterizat la Henri Coandă, nu vei sta câteva ore în aerogară să aștepți ca pe trenul tău să scrie CFR Călători sau Transferoviar, ci vei pleca cu prima garnitură. De exemplu, dacă aterizezi după ora 10,00 și la 11,00 ai terminat toate formalitățile, inclusiv recuperarea bagajelor, nu vei aștepta ora 15,18, când pleacă primul tren de stat.

Unde mai pui că toți cei trei operatori feroviari practică același tarif pe această rută: 4 lei/călătorie. Cât privește concurența cu celelalte variante de a ajunge la aeroport – cu autobuzele STB, cu taxiul sau cu Uber/Bolt, odată ce ai ajuns în gară e clar că ai optat deja pentru tren, așa că reclama este iarăși inutilă.

CITEȘTE și GALERIE FOTO Care este varianta optimă de transport la Aeroportul Otopeni

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole