vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Opt milioane de euro, buget de promovare pentru 2021 – Anul European al Căilor Ferate

Pentru a crește gradul de conștientizare al beneficiilor aduse de transportul feroviar, a fost alocat un buget de peste 8 milioane euro din bugetul pentru 2021, fonduri alocate evenimentelor și acțiunilor dedicate creșterii numărul celor care călătoresc cu trenul, precum și a volumului de marfă transportată pe calea ferată, spune europarlamentarul Marian Jean Marinescu. 2021 a fost desemnat Anul European al Căilor Ferate.
Anul European al Căilor Ferate Europarlamentarul Anului 2020 Marian-Jean Marinescu despre CEF
Viziunea pune însă accentul pe latura mai practică a acestui program, respectiv o cheltuire mai eficientă a fondurilor alocate și implementarea normelor în vigoare.
Prin urmare, Anul european al Căilor ferate 2021 va urmări și direcționarea unor sume din Fondul de recuperare și reziliență pentru investiții mai mari în rețeaua TEN-T și pentru creșterea eficienței coridoarelor de cale ferată.
„De asemenea, avem un angajament clar privind implementarea celui de-al 4-lea pachet legislativ pentru calea ferată, în special privitor la deschiderea pieței serviciilor pentru pasagerii europeni, reducerea costurilor și a poverii administrative pentru întreprinderile feroviare din UE și asigurarea Agenției Europene a Căilor Ferate cu sarcini suplimentare vizând reducerea barierelor tehnice. Apelul la o mai mare cooperare între administratorii de infrastructură, precum și promovarea acțiunilor de informare digitală a pasagerilor, precum furnizarea de informații în timp real despre ofertele de călătorie, tarifele și orarele, inclusiv de la furnizori independenți, sunt alte măsuri care vor crește eficiența programului Anul european al Căilor ferate 2021”, spune eurodeputatul Marian-Jean Marinescu. (D.C.)

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole