vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Joe Biden și-a nominalizat ministrul său pentru Transporturi. Ce experiență are pe calea ferată

Președintele desemnat al Statelor Unite, Joe Biden, l-a numit pe tânărul Pete Buttigieg, fost primar al localității South Bend, drept nominalizarea sa pentru postul de secretar pentru Transporturi, ocupat în prezent de Elaine Chao.

doru.cireasa@clubferoviar.ro

Pete Buttigieg, caracterizat de Biden drept un tânăr inteligent și modest s-a confruntat până acum doar cu probleme feroviare locale ca primar South Bend (aproximativ 100.000 locuitori).

Buttigieg a servit timp de opt ani ca primar în South Bend, Ind., Un oraș de aproximativ 100.000 de oameni, străbătut de două căi ferate de marfă aglomerate, o oprire pe două rute Amtrak pe distanțe lungi și capătul estic al unui tren de navetă către centrul orașului Chicago. El a a susținut un proiect de adăugare de 16,9 mile de cale dublă la South Shore Line de la Gary la Michigan City. În luna august, proiectul a primit o subvenție pentru investiții de 50,6 milioane de dolari de la Administrația Federală de Tranzit.

Proiectul de 460 de milioane de dolari include, de asemenea, patru poduri noi, nouă platforme noi de stații și adăugarea a peste 1.300 de locuri de parcare la patru stații. O secțiune cu o singură cale cu profil stradal care rulează în Michigan City va fi înlocuită cu linie dublă realizată pe balast. În plus, vor fi eliminate 21 de treceri de nivel în Michigan City. Îmbunătățirile sunt proiectate pentru a reduce timpul de călătorie de la South Bend la centrul orașului Chicago de la 114 minute la 84 minute.

Construcția este programată să înceapă anul viitor și să fie finalizată în 2024. Buttigieg a căutat, de asemenea, finanțare federală pentru extinderea South Shore Line de la Aeroportul Internațional South Bend până la centrul orașului. Finanțarea proiectului ar putea veni prin programul USDOT BUILD (Better Utilizing Investments to Leverage Development). Amtrak’s Capitol Limited și Lake Shore Limited se opresc ambele în South Bend. La fel ca celelalte trenuri Amtrak pe distanțe lungi, acestea au fost reduse de la frecvență zilnică la o cadență de trei pe săptămână din octombrie, deoarece pandemia de coronavirus a redus dramatic cererea de transport. Cu Buttigieg la USDOT și cu Biden la Casa Albă, Amtrak ar putea obține finanțarea suplimentară de care are nevoie pentru a restabili serviciile zilnice în South Bend și în alte părți.

Nominalizarea lui Buttigieg necesită confirmarea Senatului. Susținătorii industriei feroviare au lăudat selecția sa. „Amtrak este încântat să lucreze cu secretarul pentru transport, desemnat Pete Buttigieg, pentru a lansa o eră de extindere și îmbunătățire a căilor ferate de pasageri în întreaga țară”, a declarat Tony Coscia, președintele Amtrak. „Președintele ales Biden știe că investițiile feroviare vor sprijini redresarea economică, mobilitatea extinsă și reducerea emisiilor de carbon și așteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu primarul Buttigieg și noua administrație pentru a avansa aceste obiective esențiale.”

Jim Mathews, președinte și director executiv al Asociației Pasagerilor Feroviari, a declarat că „primarii sunt oficialii din prima linie în campania de reconstrucție a infrastructurii SUA. Ca primar al unui oraș mic – și, mai precis, ca primar Amtrak – Buttigieg va înțelege provocările care vin cu păstrarea oamenilor conectați fizic la oportunitățile economice”. Pete Buttigieg este membru al comunității LGBTQ, fapt recunoscut deschis de el.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole