vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Un român a fost salvat din fața trenului de o italiancă în Gara Mestre Ospedale

Un român care voia să se sinucidă a fost salvat din fața trenului de o italiancă în Gara Mestre Ospedale, regiunea Veneto din nordul Italiei, în apropiere de Veneția.

salvat din fața trenului
FOTO lastampa.it

Incidentul a avut loc joi, 10 decembrie, iar eroina principală este Rachele, o tânără de 25 de ani din Italia.

”Mă întorceam de la muncă, tocmai coborâsem din tren când am văzut un grup de oameni pe peron, în jurul unui bărbat. Am înțeles de la ei că l-au găsit pe calea ferată, dar că au reușit să-l convingă să urce pe peron, în siguranță. Lucrurile păreau să se fi calmat, iar oamenii au plecat pe rând acasă. Am rămas doar eu și m-am așezat lângă el pe o bancă și am încercat să vorbesc cu el. Era însă clar că nu se simțea deloc bine și nu avea chef să comunice”, a povestit tânăra.

Salvat din fața trenului, după ce s-a aruncat a doua oară

În momentul în care un alt tren s-a apropiat de intrarea în stație, românul s-a ridicat și a vrut să se arunce din nou în fața garniturii feroviare. Femeia l-a prins, însă a fost lovită de locomotivă trenului.

”Am coborât cât am putut de repede după el, am încercat să îl trag de-acolo apucându-l de corp, de picioare, pe măsură ce trenul se apropia. Totul s-a întâmplat în doar câteva secunde și părea ireal. Mai știu doar că apoi a trecut trenul, după care nu-mi amintesc decât că m-am lipit de zidul peronului pentru a mă proteja și am fost lovită la un picior. Când m-am uitat spre bărbat, am văzut că era acolo, scăpase și el, doar cu prețul a câteva lovituri”, a povestit italianca.

Cei doi au fost duși de urgență la Ospedale dell’Angelo din Mestre, lângă Veneția, iar acum se află în afara oricărui pericol. Tânăra Rachele a suferit o fractură la tibie și a fost operată, iar intervenția chirurgicală a fost o reușită. “Suferă acum, are dureri cumplite, dar operația a fost o reușită. Își va reveni și va putea să umble din nou și să-și reia peste un timp viața normală. Încă nu e conștientă de acest lucru, dar este o eroină, tocmai a salvat o viață, iar acel bărbat ar trebui să-i fie recunoscător”, a spus unul dintre medicii care au tratat-o, citat de cotidianul italian La Stampa.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole