vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

BREAKING. Metrorex a semnat cu Alstom contractul pentru trenurile de metrou din Drumul Taberei

Conducerea companiei Alstom Transport  a semnat cu Metrorex contractul de livrare de trenuri de metrou destinate Magistralei 5 Drumul Taberei – Eroilor.

Contractul semnat miercuri prevede asigurarea unui total de până la 30 de trenuri Metropolis pentru noua Magistrală 5, livrate în două tranșe. Valoarea contractului pentru primele 13 trenuri este de peste 100 milioane de euro. Acest contract poate fi extins cu opțiunea de livrare a încă 17 trenuri, pe baza unei comenzi din partea beneficiarului, valoarea totală a proiectului putând ajunge la 240 milioane de euro.

Primul tren va fi livrat în termen de maximum 29 de luni și va circula pe prima secțiune a Magistralei 5 de metrou, aflată deja în serviciul comercial, se precizează într-un comunicat de presă dat publicității marți dimineață. Celelalte 12 trenuri ale primului lot vor fi livrate imediat dupa omologarea primei unități, urmând ca lotul opțional de 17 unități să fie livrat pe baza unei cereri ferme din partea operatorului bucureștean.

 

“Suntem foarte mândri de acest contract, deoarece vom vedea trenuri Alstom pentru prima oară în circulație în România. Competența de clasă mondială a Alstom în materie de soluții pentru metrou este apreciată în întreaga lume de peste 30 de ani, iar acum și pasagerii metroului bucureștean vor putea beneficia de ea. Suntem bucuroși să vedem că este recunoscută în România și expertiza Alstom în producția de trenuri, nu doar cea de mentenanță a materialului rulant”, a declarat recent Gabriel Stanciu, directorul general al companiei Alstom pentru România, Bulgaria și Republica Moldova.

„Acesta este primul contract pentru trenuri, pentru material rulant, al Alstom în România. Este o premieră importantă pentru noi. Alstom e un gigant mondial în producţia de trenuri de toate tipurile şi foarte multe ţări le folosesc de mulţi ani, iar la noi nu au circulat deloc, în tot acest timp. Peste 10 milioane de oameni sunt transportaţi zilnic cu trenuri Metropolis în toată lumea. Trenuri de metrou de la Alstom circulă în alte 25 de oraşe, între care Amsterdam, Dubai, Lausanne, Londra, New York, Paris, Sydney – ca să menţionez doar câteva, în ordine alfabetică. Prin acest contract le va avea şi Bucureştiul, deci suntem într-o companie selectă”, a declarat zilele trecute Gabriel Stanciu.

Citește și Cum vor arăta trenurile de metrou de pe Magistrala 5

(D.C.)

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole