vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

BREAKING Lucian Bode a anunțat când se va face recepția liniei de Otopeni

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anunțat miercuri când va avea loc recepția liniei de Otopeni și care va fi intervalul de succedare pe această cale ferată nou construită.

recepția liniei de Otopeni

”În baza ultimelor discuții pe care le-am avut cu CFR Infrastructură, pot să vă spun că vineri dimineață se va realiza recepția la terminarea lucrărilor la tot ceea ce s-a realizat pe linia de cale ferată legătura dintre Gara de Nord și Otopeni. Mă refer atât la dublarea liniei între Balotești și Mogoșoaia pe cei 7,8 km, cât și la noul racord spre Otopeni”, a declarat ministrul pentru radio România Actualități.

Recepția liniei de Otopeni, urmată de punerea în circulație

Conexiunea feroviară este 100% finalizată, iar pe 12 decembrie, odată cu intrarea în vigoare a Mersului Trenurilor 2020-2021, vor circula primele garnituri pe ruta Gara de Nord – Aeroportul Otopeni. Aflat  pe șantierul centurii rutiere Bacău alături de președintele Klaus Iohannis, ministrul a precizat că în perioada următoare va vedea exact câți operatori au solicitat să circule pe această linie.

El a spus că sunt mai multe solicitări de operare și că acestea vor fi analizate la nivelul CFR SA.

Frecvență redusă a trenurilor

Lucian Bode a precizat și ce frecvență vor avea trenurile pe noua linie.

”Din datele pe care le am în acest moment, dar până în 12 decembrie lucrurile se pot modifica, estimăm că acest traseu va fi parcurs în aproximativ 20-23 de minute, iar frecvența trenurilor va fi din 40 în 40 de minute”, a spus ministrul Transporturilor.

 

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole