miercuri, septembrie 18, 2024
spot_img

Marian-Jean Marinescu, desemnat Europarlamentarul Anului 2020 la categoria “Transport și Turism”

Coordonatorul grupului PPE în Comisia pentru transport și turism din Parlamentul European, Marian-Jean Marinescu, a fost desemnat Europarlamentarul Anului 2020 la categoria “Transport și Turism”.

Europarlamentarul Anului 2020 Marian-Jean Marinescu despre CEF

El este singurul eurodeputat român care a câștigat premiul Europarlamentarul Anului în acest an, distincția fiind acordată pentru 12 categorii.

”Vă mulțumesc foarte mult pentru acest premiu. Voi continua să lucrez în beneficiul sectorului transporturilor și în beneficiul cetățenilor”, a spus Marinescu, care a subliniat că acest premiu este un “cadou frumos de Ziua Națională a României”, 1 Decembrie.

Europarlamentarul Anului 2020, membru în PE din 2007

Membru al Parlamentului European încă de la aderarea României la UE, în 2007, Marinescu a mai câștigat premiul Europarlamentarul Anului la categoria “Cercetare și Inovare” în anii 2014 și 2017.

Aflat la cel de-al patrulea mandat, Marinescu este europarlamentarul român cu cel mai mare număr de dosare legislative coordonate, dintre cele mai importante fiind Mecanismul pentru Interconectarea Europei, regulamentul privind Cerul Unic European și regulamentul de funcționare a Agenției Europene de Siguranță Aeriană.

Marian-Jean Marinescu, un susținător al căii ferate

Eurodeputatul Marian-Jean Marinescu este un susținător al căii ferate și al transportului ecologic în general.

”Nu cred nici în eficiența propunerilor de reducere a poluării prin mărirea prețurilor biletelor de avion – o idee tot mai discutată – pentru că asta înseamnă afectarea serviciilor și a economiei. Mai eficient este să folosim tehnologia actuală, să investim în cercetare și inovare, să finanțăm și să modernizăm transportul feroviar și fluvial. Pentru a putea face trecerea la transportul feroviar și fluvial, trebuie mai întâi să dezvoltăm și să modernizăm aceste alternative de transport, care sunt într-adevăr mai ecologice”, a spus el săptămâna trecută, la Summitul aeronauticii de la Berlin, citat de caleauropeana.ro.

CITEȘTE și Marian Marinescu: Pasagerii feroviari, drepturi egale cu cei din transporturile aeriene

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole