vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

China va livra Serbiei trenuri de mare viteză și îi va reabilita linii importante

Serbia este în discuții pentru livrarea trenurilor de mare viteză din China până la sfârșitul anului 2021, a declarat ministrul infrastructurii Tomislav Momirovic.

Tunel realizat de RZD Rusia în Serbia. sursa foto seenews.com
Tunel realizat de RZD Rusia în Serbia. Sursa foto seenews.com

“Am vorbit despre livrarea trenurilor care circulă cu o viteză de 200 km / h. Sunt convins că până la sfârșitul anului viitor vom avea astfel de trenuri care circulă pe liniile noastre de cale ferată”, a spus Momirovic potrivit agenției Tanjug, informează seenews.com.

Odată cu livrarea noilor trenuri, cetățenii sârbi vor simți beneficiile transportului feroviar, a declarat Momirovic miercuri la o conferință de presă, după o întâlnire cu ambasadorul Chinei în Serbia, Chen Bo, la Belgrad.

Un proiect pentru reconstrucția liniei de cale ferată care leagă Belgradul de cel de-al treilea cel mai mare oraș din Serbia, Nis, a fost, de asemenea, discutat în cadrul ședinței, a spus Momirovic. Nis se găsește în zona de sud-est a Serbiei, pe un coridor important de transport care asigură legătura cu Bulgaria.

În iunie, președintele sârb Aleksandar Vucic (foto homepage Club Feroviar) a declarat că țara este în discuții pentru reconstrucția căii ferate Belgrad – Nis cu companii rusești și chineze active și în reparația capitală a liniei care leagă Belgradul de capitala Ungariei, Budapesta, pe teritoriul sârb.

Secțiunea Belgrad-Stara Pazova a căii ferate Belgrad-Budapesta, care face parte din coridorul european de transport X, este realizată de China Railway International (CRI) și China Communications Construction Company (CCCC). Serbia a semnat în iulie 2018 un acord de 943 milioane de euro (1,1 miliarde de dolari) cu CRI și CCCC pentru reparația tronsonului feroviar Novi Sad-Subotica, lung de 108 km. Revizuirea secțiunii Stara Pazova-Novi Sad este efectuată de RZD International din Rusia. (D.C.)

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole