vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Ludovic Orban a găsit soluția pentru criza de personal de la CFR. Care e aceasta

Premierul Ludovic Orban a prezentat vineri la Pojorâta, în județul Suceava, soluția pe care a găsit-o pentru criza de personal de la CFR.

criza de personal de la CFR

”Din păcate, școlile profesionale și liceele tehnologice în ultimii 15 ani de zile au fost considerate fiicele vitrege ale sistemului de învățământ. Susțin învățământul în sistem dual, folosit cu succes în țări ca Germania, Austria sau Elveția”, a spus prim-ministrul, care a asistat la o lucrare demonstrativă de refacție a căii ferate pe secția 502 Suceava-Ilva Mică, alături de ministrul Transporturilor, Lucian Bode, și de directorul general al Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA, Ioan Pintea.

Criza de personal de la CFR, rezolvată prin parteneriate cu unitățile de învățământ

Oficialul guvernamental a spus că soluția pentru criza de personal de tineri, cu care se confruntă în momentul de față compania de infrastructură nu poate fi rezolvată decât prin parteneriate cu instituții de învățământ.

cursuri de calificare la CENAFER angajări la Thales Systems”CFR va avea nevoie de mână de lucru, de angajați tineri, care să ducă mai departe experiența. Pentru acest lucru, va trebui să fie mai atentă la niște parteneriate cu unități de învățământ”, a spus șeful Executivului.

Prim-ministrul Ludovic Orban și ministrul Transporturilor, Lucian Bode, au făcut vineri o vizită în județele Bacău și Suceava. Pentru locuri de muncă în sistemul feroviar, accesați pagina Carieră Feroviară în România.

CITEȘTE și voestalpine Railway Systems România SA: Am decis să optăm pentru învățământul profesional dual și să ne formăm viitorii muncitori calificați

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole