vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Carantină la Slobozia. Comitetul pentru situații de urgență a ”uitat” de calea ferată

De la miezul nopții, se instituie carantină la Slobozia, după ce rata de infectare în oraș a depășit 7 la mia de locuitori.

carantină la Slobozia
FOTO independentonline.ro

Este a treia reședință de județ unde se ia o astfel de măsură, după Zalău și Baia Mare. Și de această dată, autoritățile au ”uitat” de calea ferată.

”Prin Ordinul Comandantului Acțiunii, dl. Raed Arafat, se instituie carantinarea municipiului Slobozia începând cu data de 13.11.2020, ora 00.00. Această decizie presupune că din această noapte, de la miezul nopții, municipiul Slobozia se află în carantină pentru o perioadă de 14 zile”, a anunțat Prefectura Ialomița. Decizia o puteți consulta AICI.

Carantină la Slobozia. CFR Călători ar trebui să anuleze trenurile

Printre altele, propunerea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență prevedea faptul că ”Este interzisă intrarea și ieșirea din localitate pe alte căi decât drumurile naționale și județene”.

Oficialii CJSU au ”uitat” astfel că municipiul este străbătut și de o linie de cale ferată, secția 802, Slobozia Veche-Călărași. Dacă s-ar aplica întocmai decizia, operatorul feroviar de stat ar trebui să sisteze circulația trenurilor către și dinspre municipiul Slobozia, deoarece acestea nu se deplasează nici pe drumurile naționale, nici pe cele județene.

Între Slobozia Veche și Ciulnița circulă zilnic cinci perechi de trenuri Regio, operate de societatea de stat CFR Călători.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole