miercuri, septembrie 18, 2024
spot_img

Consiliul interministerial de lucrări publice ia în dezbatere metroul din Cluj

Studiul de fezabilitate dezbătut azi prevede o finanțare mixtă pentru proiect, asigurată din fonduri europene nerambursabile și de la bugetul de stat.

 

La Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, va avea loc joi o nouă ședință a Consiliului interministerial de avizare lucrări publice de interes național și locuințe, potrivit unui comunicat de presă al ministerului. Unul dintre punctele discutate privește studiile de fezabilitate pentru tren metropolitan Gilău – Florești – Cluj-Napoca – Baciu – Apahida – Jucu – Bonțida – etapa I a sistemului de transport metropolitan rapid Cluj magistrala I de metrou și tren metropolitan, inclusiv legătura dintre acestea (componenta 1, magistrala I de metrou).

Investiția, în valoare totală estimată de 5,66 miliarde lei, va fi finanțată din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020, fonduri europene nerambursabile și rambursabile prin Planul Național de Relansare și Reziliență (PNRR) 2021-2027, de la bugetul de stat prin bugetul de credite al Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor (MTIC), precum și din alocații de la bugetul local prin UAT municipiul Cluj-Napoca și UAT comuna Florești și alte surse legal constituite. Obiectivul va avea o lungime de 14,40 km și 14 stații. (D.C.)

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole