vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Primăria Brad cere operatorului Regio Călători să nu izoleze feroviar municipiul

Primarul municipiului Brad, Florin Cazacu, a trimis un memoriu operatorului privat de transport feroviar de călători, în speranţa că acesta va reveni asupra deciziei. Edilul -şef spune că, dacă trenurile de călători vor fi retrase de pe ruta Ineu – Brad, singura legătură feroviară cu vestul ţării va fi anulată.

„Având în vedere informaţia apărută în mass-media referitoare la retragerea de pe ruta Ineu-Brad şi retur a SC Regio Călători SRL, în calitate de operator de transport feroviar de călători, începând cu data de 01.01.2021, ne exprimăm îngrijorarea cu privire la anularea singurei legături feroviare cu vestul ţării. Menţionăm că această rută, care există de peste 100 de ani, deserveşte localităţile Tămand, Bocsig, Rapsig, Sebiș, Livada, Joia Mare, Almaș, Bonțești, Gurahonț, Romanița, Aciuța, Tălăgiu, Vârfurile, Cariera, Leasa, Hălmagiu, Ocișor, Ociu, Vața, Birtin, Lunca Moților, Baia de Criș, Țebea, Ribița și Brad. O astfel de operaţiune lasă locuitorii acestor localităţi fără alternative de deplasare regională şi micşorează traficul feroviar recomandat la nivelul Uniunii Europene. Astfel, transportul rutier va fi singura alternativă de deplasare în zonă, în pofida traficului intens şi a numărului mare de accidente de pe şosele. Din nefericire, o situaţie similară s-a înregistrat pe ruta Brad – Deva în anul 1997, când linia de cale ferată a fost scoasă din funcţiune şi dezmembrată, rămânând activă doar ruta Brad – Arad. Din aceste considerente, vă solicităm să menţinenţi această relaţie feroviară ţinând cont şi de faptul că Staţia CFR Brad, o clădire emblematică, construită la finalul secolului XIX-lea, a fost recent renovată.”, se arată în memoriul semnat de primarul municipiului Brad, Florin Cazacu, trimis către SC Regio Călători SRL, potrivit servuspress.ro.

În opinia primarului Florin Cazacu, este necesară o acțiune corelată în acest sens a tuturor primarilor din localitățile situate pe traseul feroviar menționat.

Club Feroviar a mai scris despre acest subiect aici.

(D.C.)

 

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole