vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Klaus Iohannis și Ludovic Orban testează trenul de Otopeni cu ”Săgeata Albastră”

Astăzi la prânz președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban vor testa noua legătură feroviară Gara de Nord – Aeroportul Internațional Henri Coandă.

trenul de Otopeni

”Ora 12:00. Participare la deplasarea test cu trenul pe conexiunea feroviară Gara de Nord- Aeroport Henri Coandă, Otopeni. Participă ministrul Transporturilor, Lucian Bode”, se arată în programul prim-ministrului Ludovic Orban pentru ziua de azi.

Ulterior, un anunț similar a fost postat și pe site-ul Administrației Prezidențiale, la Agenda Președintelui: ”Participare la deplasarea test cu trenul pe conexiunea feroviară <Gara de Nord – Aeroportul Internațional Henri Coandă – Otopeni>”.

Informația că șeful statului va face azi o deplasare cu trenul de test spre Otopeni a fost publicată prima oară AICI de Club Feroviar.

Trenul de Otopeni pentru Iohannis e automotor Desiro al CFR Călători

De vineri, două automotoare Siemens Desiro (cunoscute ca ”Săgeata Albastră”) fac teste pe noua conexiune feroviară spre Aeroportul Henri Coandă Otopeni, care este aproape de finalizare.

Materialul rulant a fost retras de pe un InterRegio București-Galați și de pe un Regio București-Urziceni. În consecință, trenul IR 1773 București Nord-Galați nu a mai fost operat cu Desiro, ci a fost format din locomotivă General Motors (GM) și două vagoane clasice, iar perechea R 7035/7038 București Nord-Urziceni-București Nord a fost tractată de o locomotivă DA adusă de la Ploiești, la care a fost atașat un vagon.

Șeful statului a cerut imperativ ca materialul rulant să aparțină operatorului feroviar de stat CFR Călători, și nu unei firme private, pentru a nu da naștere la speculații. Marțea trecută, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a călătorit de la Gara de Nord la Otopeni, însă la bordul unui automotor aparținând Transferoviar Călători (TFC).

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole