vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

Exproprieri la calea ferată pentru modernizarea de poduri, pe masa Guvernului. LISTA completă

Pe agenda ședinței de Guvern de joi se află un proiect de Hotărâre ce prevede exproprieri la calea ferată, pentru reabilitarea de poduri, podețe și tuneluri de pe raza Regionalei Cluj.

exproprieri la calea ferată poduri afectate de inundații poduri feroviare afectate de inundații Bugetul CFR SA pe 2020 licitație pentru traverse trenul București-Suceava
FOTO cu rol pur ilustrativ

Este vorba de un proiect de act normativ privind aprobarea amplasamentului şi a declanşării procedurii de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere aflat pe amplasamentul lucrării de utilitate publică de interes naţional „Lucrări de reabilitare pentru poduri, podețe și tuneluri de cale ferată – Sucursala Regională de Căi Ferate Cluj” de pe raza unităţilor administrativ-teritoriale Apahida, Dej – județul Cluj și de pe raza unităţilor administrativ-teritoriale Feldru, Șieu-Măgheruș – județul Bistrița Năsăud.

Exproprieri la calea ferată. Lista obiectivelor de investiții

În proiectul de Hotărâre sunt prezentate și obiectivele de investiții pentru care este necesar să se facă exproprieri:

  1. Pod Km 47+128, linia C.F. 418A Beclean-Sărăţel, între staţiile Măgheruş – Sărăţel, jud. Bistriţa Năsăud
  2. Podeţ Km 41+719, linia C.F. 416B Beclean – Ilva Mică, între stațiile Feldru – Ilva Mică, jud. Bistrița Năsăud
  3. Pod km 0+658, linia c.f. 416 Dej – Beclean, între stațiile Dej Călători – Dej Triaj, jud. Cluj
  4. Pod Km 3+889, linia c.f. 412 Apahida-Baia Mare, între stațiile Apahida – Jucu, jud. Cluj
  5. Podeţ Km 490+628, linia c.f. 300/II București – Episcopia Bihor, între stațiile Apahida – Cluj Napoca Est, jud. Cluj,

Prin proiect se propune aprobarea sumelor individuale estimate de către expropriator, aferente despăgubirilor pentru imobilele proprietate privată situate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică de interes naţional, pe raza unităţilor administrativ-teritoriale Apahida, Dej – județul Cluj și pe raza unităţilor administrativ-teritoriale Feldru, Șieu-Măgheruș – județul Bistrița-Năsăud, în cuantum total de 32.295,76 lei. Acestea sunt alocate de la bugetul de stat în conformitate cu Legea bugetului de stat pe anul 2020 nr. 5/2020 şi se asigură prin bugetul Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, la capitolul 84.01„Transporturi”, titlul 58 „Proiecte cu finanțare din fonduri externe nerambursabile aferente cadrului financiar 2014 – 2020”, articolul 58.01 – Programe din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR)”.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole