vineri, septembrie 20, 2024
spot_img

CNSC a decis: licitația pentru rame interregionale, anulată de Gigi Gavrilă, va continua

Licitația pentru rame interregionale, anulată de Autoritatea pentru Reformă Feroviară chiar înainte de depunerea ofertelor, va continua, a decis miercuri Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor.

licitația pentru rame interregionale

”Admite contestația și dispune remedierea”, se arată în decizia CNSC publicată miercuri pe site-ul instituției. Contestația fusese depusă de asocierea CRRC Qingdao Sifang CO LTD – Astra Vagoane Călători SA.

Pe 14 august 2020, Autoritatea Națională pentru Achiziții Publice a decis că Autoritatea pentru Reformă Feroviară a anulat nejustificat licitația de rame electrice RE-IR. Concluzia a fost prezentată într-un Aviz conform condiționat al ANAP referitor la Procesul verbal din 4 august 2020 prin care ARF anula procedura de licitație privind achiziționarea a 20 de rame electrice inter-regionale RE-IR noi.

ANAP a dispus să continue licitația pentru rame interregionale

”Decizia Curții de Apel București nr. 741/2020 din 15.06.2020, prin care s-au dispus măsuri de remediere cu privire la eliminarea factorului de evaluare <validare tehnică> a fost pusă în aplicare de către autoritatea contractantă prin publicarea anunțului de tip erată nr. 1020548/20.07.2020, prin care aceasta a distribuit punctajul alocat inițial factorului <validare tehnică> către factorul <program de livrare> (10 puncte), iar factorul <validare tehnică> a fost eliminat. Prin urmare, având în vedere prevederile art. 212 din Legea 98/2016, care reglementează situațiile în care autoritatea contractantă poate anula procedura de Atribuire, se constată că Autoritatea pentru Reformă Feroviară nu a făcut dovada încadrării în nici una dintre acestea, decizia de anulare nefiind fundamentată”, se arăta în documentul citat.

În continuare, ANAP a arătat că se impune reanalizarea deciziei de anulare a licitației și i-a avertizat pe șefii ARF că, dacă nu vor proceda așa, vor intra sub incidența a două articole din Ordonanţa de Urgenţă Nr. 98/2017 din 14 decembrie 2017. Adică președintele ARF, Gigi Gavrilă, care a fost numit în funcție de fostul premier Viorica Dăncilă, era amenințat cu tribunalul dacă nu se va supune deciziei ANAP.

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole